Kvinder ingen adgang - nu har Bent og de andre pensionister fået deres eget aktivitetshus

Aktivitethuset 'Mænds Fællesskaber' skal forebygge, at mænd over 60 år sidder derhjemme og bliver ensomme - og sikre, at der er et sted kun for mænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Behovet og ønsket har været der i flere år, og nu er det så blevet en realitet: Et nyt aktivitetshus for mænd over 60år er åbnet i Vordingborg Kommune.

Huset hedder 'Mænds Fællesskaber' og ligger i egnshuset i landsbyen Viemose. Med det nye samlingssted bliver det nu muligt for kommunens mænd i den alderskategori at mødes uformelt om forskellige aktiviteter.

Sundhedsprisen 2016
Læs også
Mænds Mødesteder Stevns vinder regional sundhedspris
Sundhedsprisen 2016
Læs også
Mænds Mødesteder Stevns vinder regional sundhedspris

Og bedømt ud fra åbningsdagen mandag vil det blive flittigt brugt: Over 80 var mødt op til gratis pølser, kaffe, the, levende musik. Et antal, der overrasker formanden for kommunens sundheds- og senior- og ældreudvalg, Mette Høgh Christiansen (S).

- Det er simpelthen så overvældende. Vi er glade. 

- Formålet med huset er at forebygge, at nogen sidder og er ensomme. Der skal være fællesskaber til alle, og her var der et behov i forhold til mænd over 60 år, siger hun.

quote Man kan bedre fyre et eller andet sted, som man ikke gør, når der er kvinder til steder

Bent Larsen, Ørslev

Planlagt flere ting

En af de fremmødte mænd er 82-årige Bent Larsen fra Ørslev. Han har boet alene i syv år, og selvom han synes, det er fint, savner han af og til at mødes med andre mennesker. 

En del af det savn får han stillet, når han går til gymnastik, ene mand sammen med 18 kvinder. Men selvom der skam ikke er noget i vejen med kvinderne, forsikrer han, ser han frem til fremover at mødes med en gruppe mænd i det nye aktivitetshus, som han hylder. 

- Vi har savnet et sted, hvor mænd har kunnet komme og helt uformelt være sammen og lave forskellige ting.

Artiklen fortsætter under billedet.

Der var stuvende fuldt til åbningsdagen.
Der var stuvende fuldt til åbningsdagen. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

- Man er sammen med mænd på en helt anden måde. Man kan bedre fyre et eller andet af sted, som man ikke gør, når der er kvinder til stede, siger Bent Larsen.

Indtil videre er der planlagt fisketure, madlavning og musisk sammenspil i aktivitetshuset, der har åbent mandage fra klokken 10 til 15.


Nyhedsoverblik