Kvalt på den lukkede - hvem passede på Stine?

En ny podcast forsøger at finde svar på, hvordan en patient kunne blive dræbt på en lukket afdeling, mens psykiatrien havde ansvaret for sikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en kølig lørdag formiddag i Vordingborg. Der er stille udenfor. Kun skræppen fra fugle giver genlyd henover den lille udendørs gård, som er rammet fuldstændigt ind af fire omkransende bygninger.

I gården er der en basketballbane, et bord-bænkesæt, og en lille pavillon. Alt virker til at ånde fred og ro. Men i virkeligheden er noget helt galt. Ved et træ er plantet to store rododendronbuske. De er så store, at de tager en del af udsynet til gården.

Under bladene og grenene i den ene busk ligger en kvinde helt stille. Hun er død.  

Ny podcast om drabet på Stine Kitt Jørgensen

Det her er historien om 39-årige Stine Kitt Jørgensen, der blev dræbt af en anden patient på Oringe Psykiatriske Hospital, mens myndighederne skulle have passet på hende.

I en ny podcast, Kvalt På Den Lukkede, dykker TV2 ØST dybere ned i Stines kamp mod psykisk sygdom, og samtidig forsøger vi at få forklaringer på upræcise pressemeddelelser, tvetydige retningslinjer, unøjagtige journalnotater og visitationen af farlige kriminelle i almenpsykiatrien.

Eksperter og psykiatriforeninger rejser i forbindelse med drabet kritik af forhold i psykiatrien, en dyster virkelighed du kan komme tættere på gennem fire nye afsnit.

Du kan høre podcasten her.

Den 27. februar 2021 blev 39-årige Stine Kitt Jørgensen fundet dræbt i rygegården på Oringe Psykiatriske Hospitals lukkede afdeling. Selvom drabsmanden i dag har fået en af Danmarks strengeste straffe for drabet, så sidder familien til den dræbte stadig tilbage med mange spørgsmål. 

Hvordan kunne det ske, at en patient kunne blive kvalt på den lukkede? Hvem passede på Stine? Podcasten er indtil videre i fire afsnit og findes dér, hvor du hører podcast.

tv2east.dk/stine kan du læse mere om drabet, høre podcasten og se en tv-dokumentar om sagen i to afsnit. 


Nyhedsoverblik