¨

Kommuner går sammen om at sikre cykelrute

Foto: TV ØST

Næstved, Faxe og Vordingborg Kommuner er sammen med Østdansk Turisme i gang med at sikre cykelruten ved Præstø Fjord.

Cykelruten mellem Berlin og København skal gøres bedre, og sammen med Østdansk Turisme har Næstved, Faxe og Vordingborg Kommuner sat sig for at forbedre den snoede strækning langs Præstø Fjord.

Om et par måneder slutter EU-projektet 'Powered by Cycling: Panorama', som Østdansk Turisme er leadpartner på. Siden 2012 har de arbejdet på at højne kvaliteten af den danske del af cykelruten mellem Berlin og København, ikke mindst på det område, der handler om infrastruktur, lyder det i en pressemeddelelse fra Østdansk Turisme.

- Bedre skiltning, cykelvenlig belægning, et oplevelsesrigt ruteforløb og interessante pejlemærker, som i sig selv er en udflugt værd. At vi er nået så langt, som vi er, skyldes i høj grad et stærkt samarbejde både med og på tværs af kommunerne. I samråd med os satte Faxe, Næstved og Vordingborg sig for at forbedre den snoede strækning langs Præstø Fjord, som er præget af tung trafik og meget lidt plads til tohjulede trafikanter. Arbejdet går i gang til foråret, lyder det i pressemeddelelsen.

Enighed om 2-1 vej

Der var ikke økonomi til cykelstier på den 7,3 kilometer lange strækning, så de tre kommuner fik her i efteråret en konsulent til at vurdere fordele og ulemper ved en såkaldt "2-1 vej". Fordelene vejede tungest, så fremover må bilister på den naturskønne vej nøjes med ét dobbeltrettet spor midt på vejen.

Cyklisterne får plads på brede cykelzoner, der er markeret med rød asfalt.

En indsats, der betaler sig

Karen Lilleør er projektkonsulent i Østdansk Turisme, og hun ser lyst på udviklingen i cykelturismen på Sjælland, Møn og Lolland-Falster:

- Det var en kritisk strækning på den populære Berlin-København-rute, og det spiller en stor rolle for de tyske turister, vi er så afhængige af her i regionen. Kommunernes tekniske forvaltninger har været gode til at bruge den rapport, vi fik udarbejdet, og infrastrukturen er forbedret markant de sidste to år. Samtidig er turismeerhvervet blevet mere opmærksomme på potentialet i cykelturisterne, så de tilbyder en målrettet service. Og vi kan allerede se, at der kommer flere cyklende gæster, og at de er mere tilfredse, end de var før, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App