¨

Kommune laver skattekort til oplevelser på og under vandet

385 kilometer kystlinje skal udnyttes, mener Vordingborg Kommune, der lørdag lancerede 'Blå Eventyr'. Foto: Alexander Brun - TV ØST

Vordingborg Kommune har lørdag lanceret et helt nyt skattekort til fantastiske kystoplevelser.

Nu er det blevet let at dykke efter skibsvrag, se hvor man må bruge jetski og finde et sted at spille kajakpolo med Vordingborg Kommunes 'Blå Eventyr'.

Blå Eventyr er et kort, både i en papirversion og i en digital udgave, som fortæller, hvor på kommunens 385 kilometer lange kyststrækning, man finder de bedste oplevelser. 

Michael Smed, borgmester, Vordingborg Foto: Alexander Brun - TV ØST

- Blå Eventyr skal visualisere de muligheder, der er for at udnytte kysten og vandet. Det skal give livsglæde og sundhed og aktivitet for borgerne, siger borgmester i Vordingborg Michael Smed (S). 

Havnens Dag

Kortet blev lanceret med festivitas i Vordingborg Havn lørdag, - en begivenhed, der faldt sammen med Havnens Dag og derfor var velbesøgt. Håbet med det nye kort er, at også folk udenfor kommunen vil få øjnene op for, hvad Vordingborg kan. 

- Vi har jo Danmarks længste kystlinje, og det skal vi da bruge aktivt, siger Michael Smed, og tilføjer:

- Vi har lækre strande, vild natur og en klint. Vi har det hele, så det er bare at komme afsted. 

Man kan eksempelvis finde steder at dykke efter skibsvrag eller gode områder til kajaksejlads ved hjælp af det nye kort. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App