Kender du kvinden her?

Et lidt usædvanligt fund i Vordingborg; en besked fra fortiden er dukket op i form af et brev og en hinkesten. Nu efterlyses kvinden, der har efterladt beskeden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er lidt ligesom at finde en flaskepost. For snart 15 år siden fandt præsten i Vordingborg en gammel pung med et lidt udsædvanligt indhold: En hinkesten og et brev. Præsten gav pungen til sin datter Stine Wederkinck Ljunggren, der har haft tingene liggende lige siden. Brevet er skrevet af en kvinde, der er født i 1918.

 - Det er min far, der er præst i Vordingborg, som fandt pungen med brevet og hinkestenen for snart 15 år siden. Dengang prøvede vi også at finde frem til nogen, der måske kendte kvinden, men uden held. Og nu tænkte jeg, at tiden var inde igen – nu kan Facebook jo også hjælpe, siger Stine Wederkinck Ljunggren.   

Stine Wederkinck Ljunggren har lagt billedet op i Facebook-gruppen: 4760 Hjælper Hinanden, og her håber hun på, at folk kan hjælpe hende med svar.

- Det kunne være sjovt at få mere at vide om kvinden. Hun skriver, at hun plejede at hinke på Kirketorvet. Det er lige der, jeg er opvokset. Der må jo være nogen, der kender hende, siger hun.

Til fremtidens børn

I brevet er der en besked til fremtidens børn. Når man læser brevet, skulle man tro, at kvinden vidste, at pungen ikke ville blive fundet i mange år.

I brevet skriver hun:

”Denne hinkesten (”Skytte”) har fulgt mig gennem mit liv i Vordingborg. Talrige er de gange, hvor jeg har hinket ”Paradis” på Kirketorvet. Når denne pung med hinkestenen engang bliver fundet, er jeg forhåbentlig selv kommet i paradis – hvem ved? Mange hilsner til fremtidens børn fra Marianne Aarsleff.

Hvis du kender kvinden på billedet, så må du meget gerne kontakte os på TV ØST.