¨

Jans jul med asylansøgerne gik over al forventning

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

Jan Hesselberg inviterede fire flygtninge fra Eritrea til julemiddag. 'En helt fantastisk aften', siger han.

Juleaften blev endnu bedre end forventet for Jan Hesselberg fra Stensved. Han havde nemlig meldt sig som julevært hos Røde Kors og fik fire flygtninge fra Eritrea på besøg til julemiddag.

 - Det gik over al forventning, det må jeg sige, fortæller Jan Hesselberg i dag til TV Øst. 

Der var blandt andet culottesteg og and på menuen, for gæsterne spiste ikke svinekød. Julemaden blev taget godt i mod og det samme gjorde de gaver, som Jan Hesselberg havde købt til dem for gavekort, han fik af Kvickly i Vordingborg.

 - Der er aldrig blevet taget så mange billeder hos mig i mit liv. Hver gang de åbnede en gave, blev der taget billeder, fortæller Jan.

Uforglemmelig aften

Efter middag og gaver var der tid til snak. Og selvom de fire gæster holdt en munter tone, blev samtalen også alvorlig.

 - På et tidspunkt fik en af dem tårer i øjnene. Han sagde, at dette her ville de aldrig glemme. Og så fortalte han om rejsen til danmark, hvor flere hundrede af deres landsfæller var døde undervejs. Det var hårdt at høre, siger Jan Hesselberg.

De fire gæster overnattede hos Jan i Stensved og blev her til formiddag kørt tilbage til asylcentret, hvor der blev taget afsked med smil og kram. De har aftalt at holde kontakten, og Jan Hesselberg håber, at de vil komme på besøg igen. 

 - De skal være meget velkomne. Den her jul har været en kæmpe succes. Det kunne jeg godt finde på at gøre igen næste år, siger Jan Hesselberg.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App