Italiensk chef stopper på Storstrømsbroen

Den ansvarlige chef på Storstrøms-byggeriet stopper lidt over et år inde i byggeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er projektdirektør Ennio Buson, der ikke længere skal stå i spidsen for det italienske byggekonsortium Storstrøm Bridge Joint Venture (SBJV), der opfører Storstrømsbroen mellem Sjælland og Falster.

Det bekræfter SBJV over for Fagbladet 3F og forklarer, at det er et led i en planlagt rokade.

quote Nu er byggeriet gået ind i en ny fase med produktion af broen, og det er der en ny, der skal stå i spidsen

Christian Lemvigh, kommunikationsansvarlig, SBJV

- Det er en forretningsbeslutning. Ennio Buson har været med de første år, hvor han stod for planlægning og udbudsmateriale, nu er byggeriet gået ind i en ny fase med produktion af broen, og det er der en ny, der skal stå i spidsen for, siger Christian Lemvigh, der kommunikationsansvarlig for SBJV til Fagbladet 3F.

Hos Vejdirektoratet forventer man ikke, at udskiftningen vil få praktisk betydning for det fortsatte arbejde på Storstrømsbroen.

Påbud og forbud til byggeriet    

Byggeriet på Storstrømsbroen har fået en stormomsust begyndelse. Senest den 3. december hvor Vordingborg Kommune udstedte et forbud til den italienske hovedentreprenør på opførelsen af den nye Storstrømsbro, Storstrøm Bridge Joint Venture, mod at lægge flyveaske på arealet på Masnedø.

VIDEO: Se billeder fra arbejdet med den nye Storstrømsbro.

 

Det skete på baggrund af, at italienerne i et depot havde samlet en for stor mængde af det miljøbelastende affald, i forhold til hvad kommunen har givet tilladelse til. Flyveasken flød derfor ud over depotet og røg ned i havet og skabte forurening. 

Flyveaske Storstrømsbroen
Læs også
Kommune politianmelder italienske brobyggere efter havforurening
Flyveaske Storstrømsbroen
Læs også
Kommune politianmelder italienske brobyggere efter havforurening

Sagen førte til, at Vordingborg Kommune politianmeldte konsortiet.

Tilbage i november kunne TV2 ØST fortælle, at Storstrøms-byggeriet har fået 87 påbud og syv forbud fra Arbejdstilsynet. Det betød, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) blev kaldt i samråd. Her blev han bedt om at kommentere arbejdsmiljøsituationen og fortælle, hvad han og Arbejdstilsynet ville gøre for at forbedre det dårlige arbejdsmiljø.


Nyhedsoverblik