¨

Ingen mobildækning tæt på at koste liv

05:27

Det havde nær kostet 55-årige Jeanie Nielsen livet, da hun faldt om nær sit sommerhus. På grund af manglende mobildækning kunne hun ikke ringe efter hjælp.

En løbetur på diget i Skaverup-Næs ved Vordingborg havde nær taget livet af Jeanie Nielsen den 11. juli. På sin sædvanlige løbetur falder hun om. Hun var blevet ramt af en hjerneblødning.

Hendes første indskydelse var at ringe til hendes mand, Keld Blom Nielsen. Han befandt sig i sommerhuset et stykke derfra. Keld Blom Nielsen var intetanende om, hvad der var sket med hans kone, og han modtog aldrig opkaldene på grund af dårlig mobildækning. 

- Imens jeg er hjemme i huset, så forsøger hun at ringe til mig fra sin mobiltelefon seks gange, og hun gør til sidst det, at hun beslutter sig for at rejse sig op og kravle hen til et af husene og få tilkaldt hjælp, fortæller Keld Blom Nielsen. 

Jeanie Nilsen kravlede flere hundrede meter hen til det nærmeste hus - stadig med telefonsvaren tændt til sin mands mobil. 

- Det gjorde hun i håb om, at jeg på et eller andet tidspunkt ville aflytte min telefonsvare, for at få den besked, at der varr noget ruskende galt, fortæller Keld Blom Nielsen. 

Hun bliver hurtigt kørt hjem til hendes og mandens sommerhus og bliver lagt på sofaen. I mellemtiden løber Keld Blom Nielsen et par hundrede meter op ad vejen for at ringe 112, der var nemlig ingen mobildækning i huset.

I dag har hun det dog efter omstændighederne godt.

Mobilmast i Skaverup-Næs

I sommerhusområdet i Skaverup-Næs ved Vordingborg har man længe diskuteret, om man kan få sat en mobilmast op, men på grund af uenighed i grundejerforenignen om mastens placering og konflikt med teleselskaberne er det aldrig lykkedes. Kommunen har været opmærksom på sagen, men mener, at de har gjort, hvad de kunne.

- De gange, hvor vi er kommet med nogle ideer, er vi blevet slået lidt tilbage til start, fordi vi har fået at vide, at det er konkurrenceforvridende, og der er nogle andre, der har opgaven, siger Asger Diness Andersen (V), formand for Erhversudvalget i Vordingborg Kommune. 

I Folketinget er problemet blevet debateret flere gange. Den nye venstreregering har sagt, at der vil komme forbedringer fra 2106. Det er dog ikke godt nok for Keld Blom Nielsen. Han kræver handling fra politkerne nu.

Foto: TV ØST

Foto:  TV ØST

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App