Hund døde af forgiftet kød

Dobermannen Chica faldt pludselig død om med kramper under gåtur.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lille bitte mængde gift blandt noget råt kød var alt, hvad der skulle til. På en gåtur faldt dobermannen Chica pludselig død om med kramper og fråde om munden. Kort tid forinden havde den spist noget kød fra en pose i en skov ved Beldringe sydvest for Præstø.

Kød, som var fyldt med gift.

-       Det kan bare ikke være rigtigt, at der er nogen, der går og spreder det her i vores natur. En ting er, at Chica døde af det, men hvad med alle de andre dyr i skoven, fortæller Kristine Genning, der ejer en kennel, som opdrætter hunde af racen dobermann.

Kristine Genning har altid haft dobermannen Chica, men havde dog kort inden episoden foræret den seks år gamle hund til nye ejere. Ejerne var ude at lufte deres nye hund, da den pludselig faldt død om.

-       Under ti minutter gik der, så var hun død, siger Kristine Genning, som efterfølgende har fået fortalt hvordan Chica døde af de nye ejere.

Hunden blev efterfølgende obduceret af en lokal dyrlæge, som sendte indholdet af mavesækken til DTU. Herfra lød konklusionen, at der var tale om en gift ved navn carbofuran, som er ulovligt i hele EU.

-       Det er nervegift, der lammer dyrene og som i sidste ende gør, at de dør, fordi de ikke kan trække vejret, siger  Mariann Chrié, der er specialkonsulent og dyrlæge hos DTU Veterinærinstituttet.

Ifølge DTU er det første gang, at en hund er død af den ulovlige gift. Til gengæld koster carbofuran, der er blevet lagt ud i naturen flere rovfugle livet. Omkring 4-8 stykker om året har DTU kendskab til.

Hos Dansk Ornitologisk Forening er man ikke overrasket over, at se den ulovlige gift I den danske natur.

-       Der er nogen mennesker, der ikke vil have rovdyr i naturen og de har i mange år brugt de her fremgangsmetoder. Vi har mistet havørne, røde glenter og musvåger rundt omkring i landet, siger Henrik Dahl, der er bestyrelsesmedlem hos Dansk Ornitologisk Forening i Storstrøm.