Hjemmerøveri med kæp fandt alligevel ikke sted

En 64-årig mand anmeldte fredag et hjemmerøveri, hvor en bekendt skulle have overfaldet ham. Men ifølge politiets efterforskning fandt hjemmerøveriet ikke sted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag aften modtog Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi en anmeldelse om et hjemmerøveri. 

Ifølge den 65-årige mand, som er bosat i ejendommen, skulle en kvindelig bekendt have overfaldet ham med en kæp og stjålet kontanter fra ham. 

Det skrev Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi i deres døgnrapport for weekenden.

Men det skulle vise sig ikke at være sandt, fortæller Thomas Klein, som er efterforskningsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

- Vores efterforskning peger i retning af, at der har været nogle forudgående aftaler om udveksling af værdier mellem den 45-årige og den 64-årige.

- Derudover har den 45-årige kvinde et alibi, som beviser, at hun ikke var til stede, da hjemmerøveriet fandt sted, siger efterforskningslederen.

Læs også
Overfaldet med kæp under hjemmerøveri
Læs også
Overfaldet med kæp under hjemmerøveri

På baggrund af de nye informationer i efterforskningen er sigtelsen for røveri mod person i egen bolig mod den 45-årige frafaldet.

Overfald med kæp fandt ikke sted

Ifølge Thomas Klein er det sandsynligt, at der er tale om en misforståelse mellem de to personer, som er ført til anmeldelsen af hjemmerøveriet.

Han forklarer også, at det faktum, at der er forudgående aftaler om udveksling af værdier, betyder, at der ikke kan være tale om et hjemmerøveri, selv hvis den 45-årige kvinde havde været til stede.

I den oprindelige døgnrapport fremgår det, at den 45-årige kvinde skulle have overfaldet den 64-årige med en kæp ifølge hans påstand. 

Læs også
Mand og kvinde tiltalt for at have planlagt drab på gravid
Læs også
Mand og kvinde tiltalt for at have planlagt drab på gravid

Men efterforskningslederen fortæller, at efterforskningen ikke tyder på, at nogen skulle have overfaldet manden.

- Spørgsmålet er, om det er tidligere skader, som så først er blevet undersøgt, da manden er kommet på skadestuen, siger han og tilføjer, at der ikke er noget, der indikerer, at manden skulle være overfaldet med en kæp.

Den 45-årige kvinde er dog fortsat sigtet efter lov om euforiserende stoffer, da politiet fandt både hash og amfetamin på kvindens bopæl, da hun søndag aften blev anholdt og sigtet for  røveri mod person i egen bolig.