Gris på springtur skaber postyr i Præstø

En lille gris, der er stukket af hjemmefra, skaber røre i Præstø, hvor der nu er sat en dusør på til den, der fanger grisen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er blevet talt en del mere om gris i Præstø de seneste uger, end der plejer.

En gris er stukket af hjemmefra, flere har set den i det fri, og det har skabt lange tråde af kommentarer på gruppen Præstø på Facebook.

- Den omtalte gris er spottet over hovedvejen fra cykelstien mod Bæk, skriver Anna Lang Henriksen søndag den 8. november, og Nicolai Rud Jensen skriver ligeledes søndag:

- Jeg løb efter den igår ved 16 tiden på jungshovedvej efter rundkørslen, jeg lover dig for den gris er hurtig og den er ikk til at fange.! Held og lykke med det :siger jeg bare -)

Den ser ud til at have det godt, den er tykkere end de patte grise min nabo avlede i sin tid.

Fra grill til vegetarer

Grisen har som minimum været på frie fødder siden 30. oktober, og ifølge flere opslag på siden, er det tilsyneladende ikke første gang, den stikker af. Grisen er angiveligt givet i fødselsdagsgave på et tidspunkt, og nu er det tilsyneladende Jørgen Høegh, der har ansvaret for den.

Han har nu udlovet en dusør på 500 kroner til den, der fanger grisen. Dyret har nemlig fået folk til at frygte, at den på et tidspunkt er årsagen til en trafikulykke, andre joker med, at den kommer på grillen, hvis de får fat i den, mens andre igen krydser fingre for, at nogle vegetarer når at fange den inden da. Jørgen Høegh har forsøgt at svare de mange Præstø-borgere.

- Intentionen har aldrig været at skabe ballade omkring denne her situation. Det har hele tiden været meningen at grisen skulle et bedre sted hen, i tilfælde af at fødselaren ikke ville have den, men grisen er simpelthen nået at stikke af inden. Mine venner og jeg har flere gange været ude i flere timer ad gangen for at indfange den igen, men det er desværre ikke så ligetil, som vi har håbet at det ville være. Jeg beklager dybt, hvis den forårsager skader eller besvær, og i tilfælde af dette er man velkommen til at kontakte mig personligt. Vi gør stadig alt hvad vi kan for at fange den, og håber at det snart lykkes. Al hjælp modtages dog med kyshånd, da det som sagt er besværligt! Dog tror jeg ikke at grisen lider overlast eller har det dårligt, jeg tror faktisk at den hygger sig rimelig godt lige nu. Ved eventuelle spørgsmål eller ledetråde må man gerne henvende sig til mig. Igen, jeg beklager for evt. besvær, skriver han på siden.

Politiet har modtaget to anmeldelser om grisen, men kan ikke gøre så meget ved sagen, medmindre nogen ser grisen og henvender sig med et konkret sted, hvor grisen kan findes.

Grisen er måske også set i Skibinge lidt udenfor Præstø. Her har nogen i hvert fald taget sagen til sig og advarer medborgerne om løs gris.

gris_skibinge.jpg
Foto: TV ØST