Græsklipper antænder større naturbrand i dige og tørt tang

En græsklipper til frøgræs antændte lørdag formiddag en større naturbrand på Knudshoved ved Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lørdag formiddag fik brandvæsnet meldinger om en større naturbrand på Knudshoved ved Vordingborg.

Branden var opstået af en bunke gløder, som ikke var blevet slukket, efter der torsdag ved et uheld var opstået en mindre brand på området. En landmand havde kørt og slået frøgræs ned på sin mark, da skærebladene på græsklipperen ramte nogle sten og antændte en mindre brand i marken og et nærliggende dige.

Landmanden fik på egen hånd slukket flammerne og tjekkede dagen efter, fredag, at der ikke var nogen gløder på stedet, som kunne antænde en ny brand.

Men i dag lørdag formiddag opstod der pludselig brand fra de gamle gløder. Landmanden kunne ikke få flammerne under kontrol, og røgsøjlen kunne ses på længere afstand. Derfor ringede han straks til alarmcentralen.

Brandvæsnet var hurtigt på stedet og kunne konstatere, at flammerne havde bredt sig fra frøgræsmarken videre til det nærliggende dige og til en stor dynge tørret tang på stranden.

Det fortæller Knud Erik Døssing, indsatsleder i Midt- og Sydsjælland Brand og Redning, afdeling Vordingborg, til TV ØST.

Ifølge indsatslederen har brandvæsnet brugt mere end 22.000 liter vand på slukningsarbejdet, som de forventer forsætter lidt endnu. I alt regner han med, at der bliver brugt 35.000 liter vand på at slukke og sikre området for eventuelt nye naturbrande.