Geocenter åbner for 210 millioner år gamle knogler

Fra fredag den 14. juni er det muligt at se helt enestående dinosaurusser på GeoCenter Møn med den første dinosaurus fundet i det danske rigsfællesskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

210 millioner år gamle knogler bliver fra fredag den 14. juni vist frem på GeoCenter Møn.

Udstillingen hedder Den Første Dinosaur, og den har været undervejs i 4 år, og klokken 10.30 fredag formiddag kunne centeret endelig afsløre de gamle fund.

På jagt efter en plateosaurus

2 af de mest opsigstvækkende genstande på stedet er nok de store skeletter fra fortidsdyrene. Det ene er fundet for 30 år siden, men det andet skelet blev fundet af en gruppe forskere - blandt andet fra Møn - sidste år. I juni drog de af sted for at lede efter skelettet af en plateosaurus.

Det er den dinosaur, der definerer dyregruppen, som senere voksede sig stærk og var den dominerende gruppe landlevende dyr i 150 millioner år. Det lykkedes forskergruppen at finde skelettet, og plateosauren er den første og hidtil eneste dinosaur fundet indenfor det danske rigsfællesskabs grænser.

Skal lokke skolebørn til

Udstillingen har kostet 8,3 millioner kroner, og centeret håber blandt andet at kunne trække en masse nysgerrige skolebørn til.

Udstillingen kan opleves resten af sæsonen 2013, der løber til den 31. oktober.

Læs mere om udstillingen her.