Fusion kræver ny generalforsamling i Vordingborg Bank

Vordingborg Bank må indkalde til en ny ekstraordinær generalforsamling, hvis den skal have en gældende opbakning til fusionen med Lollands Bank.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En fusion mellem Vordingborg Bank og Lollands Bank kræver endnu en ekstraordinær generalforsamling. Mandag aften var der ellers kaldt til møde på Vordingborg Uddannelsescenter, men der var ikke nok aktionærer til stede til at godkende fusionen.

Der var mødt 454 aktionærer, som repræsenterer i alt 125.544 stemmer og en aktiekapital på 12.554.400 kroner op på mandagens generalforsamling. Det svarer til 63,84 procent af stemmerne og 63,84 procent af aktiekapitalen, skriver Vordingborg Bank i en pressemeddelelse.

Ny generalforsamling i december

Selv om bestyrelsens forslag blev vedtaget med 124.174 stemmer mod 1.308 stemmer, så er det ikke nok til, at fusionen mellem de 2 banker har fået endeligt grønt lys. Det kræver nemlig, at mindst 9/10 af aktiekapitalen er til stede. Derfor er der nu indkaldt til en ny ekstraordinær generalforsamling, som forventes at blive holdt den 19. december i år.

Her vil bestyrelsens forslag om fusion blive genfremsat og vil kunne vedtages med en majoritet på 2/3 af såvel de afgivne stemmer som af den repræsenterede aktiekapital uden hensyntagen til, hvor stor en andel af aktiekapitalen, der er til stede.

Bliver fusionen en realitet, er Vordinborg Bank en saga blot. Den nye bank fortsætter med Lollands Banks navn, mens Vordingborg Bank altså ophører.