Forældre ruster sig til lock-out

Tirsdag ruller den store lock-out for alvor og forældre i hele regionen forbereder sig til en seriøs omgang planlægning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra i morgen ruller den store lock-out. Lærerne må ikke undervise og timerne er aflyst på de fleste folkeskoler. Derfor må børnefamilierne i regionen i disse dage tænke ekstra kreativt, når børnene pludselig ikke længere kan tage i skole.

Hos familien Dinesen-Vestergaard pakker 10-årige Asbjørn Dinesen ikke sin skoletaske i morgen tidlig. Og det gør resten af hans klassekammerater heller ikke.

- Vi syns da, det er irriterende, at vi skal til at planlægge på den måde, fortæller Lisbet Vestergaard, der er mor til Asbjørn.

Resten af 4.B på Kulsbjerg Skole har også planer for i morgen klar. Ifølge en rundringning til 17 af klassens 19 forældre skal to børn skal med forældrene på arbejde. Fire af børnene passer forældrene selv, mens bedsteforældre må træde til hos fire af klassens andre børn. Syv af klassens børn bliver alene hjemme og passer sig selv, mens lock-outen står på.

Ifølge næstformanden i skolebestyrelsen på Kulsbjerg Skole har forældrene planerne klar. Men det er kun for nærmeste fremtid.

- Jeg tror da på, at de nok skal klare det den første uge, men hvis det trækker ud, så tror jeg da nok at det kan blive lidt af et problem, siger Henning Larsen.