¨

Fodboldklubs efterlysning kan være ulovlig

Billedet ligger usløret på klubbens hjemmeside Foto: TV ØST

Vordingborg IF efterlyser gerningsmænd til et indbrud i klubben via overvågnings-billeder. Men det kan være imod reglerne, da politiet ikke har givet grønt lys for offentliggørelsen.

En video af to mænd blev lørdag aften lagt på Vordingborg IFs hjemmeside. De to mænd havde forinden brudt ind i fodboldklubbens lokaler, hvor de havde stjålet blandt andet en computer og en mobiltelefon samt ødelagt inventar.

Under deres foretagende var de blevet fanget af klubbens overvågning og i et forsøg på at finde frem til tyvene, valgte Vordingborg IF at offentligere et billede på deres hjemmeside. Det skriver Ekstrabladet.

Billedet på hjemmesiden er ledsaget af teksten:

- Skulle nogen have en idé om, hvem de formastelige kunne være, så lad os det vide, så politiet kan få "brækket armen på de stoddere".

I strid med loven

Men offentliggørelsen kan være i strid med loven. Sådanne billeder må nemlig generelt kun offentliggøres, hvis politiet har sagt god for det. Det bekræfter Datatilsynet overfor avisen. Og det har lokalpolitiet i Vordingborg ikke. Derfor fortæller de til Ekstrabladet, at de kan komme i en situation, hvor de må bede klubben om at tage billedet ned igen.

Ekstrabladet har haft fat i klubbens kasserer, som kalder ulovligheden af offentliggørelsen for et "diskussionsspørgsmål" - og at de tager billedet ned, når tyvene er fanget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App