Fartkontrol på to motorveje: 900 fik bøder

Det går ikke altid stille for sig, når bilister krydser Storebæltsbroen og Farøbroen. I går blev mere end 900 bilister taget i fartkontrollen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går var der både fartkontrol på Storebæltsbroen og Farøbroen, og her blev over 900 bilister kvitteret med en fartbøde.

I alt fik 78 bilister et klip og to en betinget frakendelse af kørekortet. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

På Storebæltsbroen var højeste hastighed 165 kilometer i timen, hvor fartgrænsen er 110 kilometer i timen. På Farøbroen må man kun køre 90 kilometer i timen, men her blev der målt 152 kilometer i timen.

Kontrollen på storebælt blev afholdt på den samme dag, hvor et uheld havde lukket broen delvist. Også ved Farøbroen har der tidligere været alvorlige ulykker.

Ved en betinget frakendelse får du lov til at beholde dit kørekort på vilkår af, at du ikke overtræder færdselsloven inden for tre år. Politiet vil også indkalde til en kontrollerende køreprøve (en teoriprøve og en praktisk prøve). Begge skal afholdes senest seks måneder efter den betingede frakendelse.