FAKTA: Så mange dræbt af politiskud

I alt 11 personer er blevet dræbt af politiet de seneste 10 år. Fire af episoderne er her fra landsdelen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På 10 år er 11 personer blevet dræbt af politiets skud. Fire af sagerne er her fra landsdelen.

21. december 2014. I Høng bliver en mand dræbt af et skud i brystet , der blev affyret af en politimand i forbindelse med en længere biljagt. Der blev affyret flere skud, hvoraf ét ramte manden. Politiets teknikere er på stedet. Sagen bliver efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som først ventes at være klar med en konklusion om en måned.

17. januar 2014 skyder politiet en 48-årig mand i Slagelse i forbindelse med værtshusuorden, hvor den 48-årige truer med en kniv. To dage senere dør han på Slagelse Sygehuse. Den dræbte Muammer Arslans familie har efterfølgende undret sig over, at det var nødvendigt at skyde og dræbe deres familiemedlem. Den Uafhængige Politiklagemyndighed har efterforsket episoden, og den er ifølge TV Øst's oplysninger sendt videre til statsadvokaten.

30. november 2009 dræbes en 36-årig biltyv af skud efter en episode i Kalundborg. I en bil kørte han mod politifolk. Både venner og moderen til den dræbte har efterfølgende kritiseret politiet, og den dræbtes bror blev i 2013 dømt for at hængt den pågældende politibetjent ud på Facebook. Betjenten, der skød blev efterfølgende frikendt for dødvold i Retten.

4. november 2006 rammes en mand i Ørslev ved Vordingborg af skud efter at han har truet to politifolk med en stor kniv. Den dræbtes mor undrer sig efterfølgende over, at det var nødvendigt at skyde, mens hustruen, som var flygtet fra hjemmet har givet udtryk for at de betjente, der blev kaldt ud til "alvorlige husspetakler" i hjemmet i Ørslev, gjorde det rigtige.