Få opskriften: Børn fra Møn bagte nordiske pandekager

Her kan du finde opskriften på de lækre nordiske madpandekager fra Min Hverdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En såkaldt madbus fra Coop besøgte fredag Daglig Brugsen i Borre på Møn. Her skulle børn fra 4. klasse på Hjertebjergskolen som led i undervisning om sund mad bage nordiske pandekager med råkostfyld og ærtecreme. En lækkerbisken, som mange kunder fik glæde af, fortæller Tina Olsen, der har sendt os billederne.

Hvis du selv vil lave pandekagerne, så kan opskriften findes her:

 

Pandekager:

  • 3 æg
  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. grahamsmel
  • 1½ dl hvedemel
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 3 dl mælk
  • 1 tsk. olie til stegning

Fyld:

  • 4 gulerødder
  • 2 æbler
  • ½ spidskål

Ærtecreme:

  • 4 dl ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl cremefraiche, 18%
  • Saft og skal af ½ økologisk citron
  • ½ tsk. salt
  • 1 knivspids peber

Slå æggene ud i en skål. Pisk æggene sammen med et piskeris. Kom olie, grahamsmel og hvedemel i skålen, og pisk det godt sammen. Tilsæt sesamfrø og salt. Pisk indtil dejen er uden klumper. Hæld mælken i dejen lidt efter lidt. Fortsæt med at piske, til der ikke er flere klumper i dejen. 

Hæld 1 teske olie på en pande, og varm den op. Tag et decilitermål, og fyld det cirka halvt op med dej. Hvis du bruger en meget stor pande, skal du fylde lidt mere dej i. Hæld dejen på panden. Vip panden rundt, indtil dejen er fordelt i et tyndt lag på panden. 

Skru ned på middel varme, og bag pandekagen i cirka 2 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk. Vend pandekagen med en bred paletkniv, og bag den på den anden side i 2 minutter. Tag pandekagen af stegepanden, og læg den på en tallerken. Fortsæt på denne måde, indtil al dejen er brugt.

Lav fyld: Vask gulerødder, æbler og spidskål. Skræl gulerødderne. Riv gulerødderne og æblerne på den grove side af et rivejern, og kom dem op i en skål. Skær spidskålet i tynde strimler, kom det op i skålen, og bland det hele sammen. 

Lav ærtecreme: Kom ærterne i en frysepose og mos dem med fingrene. Pil og hak hvidløget fint. Kom ærter, cremefraiche og hvidløg i en skål. Vask citronen, og riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Pres saften fra citronen med en citruspresser. Kom saft og citronskal op i skålen. Mos det hele sammen med en gaffel, og smag til med salt og peber. 

Fyld pandekagerne: Læg 2 spiseske fyld på midten af pandekagen. Spred fyldet lidt ud på midten. Kom 1 spiseske ærtecreme på pandekagen, og smør det ud. Rul pandekagen, så fyldet er pakket ind i pandekagen. Fortsæt med at fylde alle pandekagerne. Server de fyldte pandekager, når du er færdig. 


Nyhedsoverblik