En halv meter ristet hotdog og vildsvineburger er på menuen i ny pølsevogn

En ny pølsevogn med en lidt særlig menu er på vej til Vordingborg. Her er der både hotdogs størrelse XXXL og vildsvin på menuen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et specialfremstillet brød på 45 centimeter, en pølse på i alt 185 gram og så hjemmesyltede rødløg og agurker. Det udgør en af signaturretterne hos den kommende pølsevogn, der åbner 4. september i det centrale Vordingborg.

- Hvor tit hører man ikke om håndværkerne, der lige skal ind og have en ristet hotdog. Det kan de så få nu, så de også bliver mætte, fortæller Lisa Larsen, der er indehaver af den nye pølsevogn.

quote Hvor tit hører man ikke om håndværkerne, der lige skal ind og have en ristet hotdog. Det kan de så få nu, så de også bliver mætte

Lisa Larsen,  indehaver

Menuen er ret simpel. Den kommer til at bestå af almindelige og franske hotdog, ribbensandwich og bøfsandwich, og så er der de specielle retter.

- Mine kendetegn bliver den halve meter ristede hotdog, den halve meter franske hotdog og så vildsvine-burgeren, siger Lisa Larsen.

Det skal være lokalt

Ideen til den lidt alternative pølsevogn fik Lisa Larsen, efter hun er flyttet fra Kalvehave til Vordingborg. Hun har længe gået med tanken om at starte noget selv, og så fik hun altså en god ide.

- Jeg har gået rundt i Vordingborg og kigget på, at hvis jeg nu skulle være selvstændig og starte noget op, hvad skulle det så være. Der er ingen, der laver vildsvin i Vordingborg, så det synes jeg passede godt, siger Lisa Jensen.

Læs også
Ejer af nedbrændt pølsevogn: Jeg er fuldstændig rystet
Læs også
Ejer af nedbrændt pølsevogn: Jeg er fuldstændig rystet

Men at lave en halv meter lang hotdog er ikke bare sådan lige. Det kræver nogle helt specielle brød og pølser, som hun nu har fået nogle lokale leverandører til at lave.

- Jeg har jo måtte ud og finde nogen, der har kunnet få de her halve meter ristede hotdogs til at fungere. Så bageren i Nyråd laver brødene og den lokale slagter står for pølserne.

Og netop at tingene er lokalt, er vigtigt for Lisa Larsen. Hun vil nemlig hellere samarbejde end at være konkurrenter.

- Med den erfaring, jeg har fra tidligere, så synes jeg, det er vigtigt, man går sammen med erhvervslivet, og man støtter op om hinanden. Jeg ville bruge de lokale, for får man et godt samarbejde med hinanden, så støtter man også de små byer, siger Lisa Larsen.

Familiens våbenskjold som logo

Lisa Larsen har tidligere arbejder i fastfood-branchen, og hun glæder sig til at vende tilbage. Denne gang kommer familien også til at være inde over projektet – i hvert fald i teorien.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ses pølsevognens menu.
Her ses pølsevognens menu. Foto: Lisa Larsen

- Min far have på et tidspunkt en organisation, hvor han hjalp gadebørn i Sankt Petersborg og i Rusland. Der blev han slået til malteserridder på et tidspunkt fik sit eget våbenskjold. Nu har jeg gået og kigget på Gåsetårnet og ruinerne, og fået lov til at arve våbenskjoldet, så nu synes jeg alle tingene lige pludselig begynder at hænge sammen, siger Lisa Larsen.

Pølsevognen åbner den 4. september i Vordingborg bag Skjold og Burne.

 
 

Nyhedsoverblik