¨

Elever samlede 30.000 kr. ind til Folkekirkens Nødhjælp

Foto: TV ØST

Raslebøsserne var fremme i Vordingborg, da elever fra en produktionsskole samlede ind til Folkekirkens Nødhjælp. Det blev til lidt over 33.000 kr.

Folkekirkens Nødhjælp afholdte deres årlige landsindsamling, hvor 49 elever fra Strømmen - Vordingborg Produktionsskole var ude med raslebøssen. På tre timer samlede de omkring 33.000 kr. ind.

Søndag den 8. marts er som bekendt Kvindernes Internationale Kampdag. Derfor går pengene fra Folkekirkens Nødhjælps indsamling til kvinder for at hjælpe dem med at sikre deres rettigheder.

En af de elever, som valgte at bruge søndagen i den gode sags tjeneste, var Mille Backe Hansen. Efter et foredrag på produktionsskolen fik hun lyst til at støtte de fattige kvinder. 

- Jeg blev grebet af det. Det vil jeg gerne støtte, fordi jeg synes, det er virkelig synd for kvinderne og deres børn, der ikke har nogen penge at leve for, siger hun.

I Region Sjælland samlede man omkring 1.3 millioner kroner sammen i raslebøsserne, mens man på landsplan - både i raslebøsserne og via MobilePay - fik 14 millioner kroner hjem. 

00:42 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App