Elever får sjælden medalje

Fredag eftermiddag har justitsminister Søren Pind uddelt en sjælden æresmedalje til fire af de elever, der var med i Lundby Efterskoles dragebåd, som kæntrede i februar 2011.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En yderst sjælden medalje blev fredag eftermiddag tildelt fire tidligere elever fra Lundby Efterskole. De fik dronningens medalje for ædel dåd, som kun fire gange tidligere er uddelt i dronning Margrethes tid som regent.
 
- Det er meget stort. Jeg er ovevrældet, og det var en flot tale, justitsministeren holdt. Jeg er meget stolt af medaljen, lød det fra Line Blichfeldt Jensen efterfølgende.
 
Det var justitsminister Søren Pind (V), der gav medaljerne til de unge, som var med i den frygtelige ulykke på Præstø Fjord i 2011, hvor en lærer mistede livet, og syv elever måtte behandles for hjertestop.
 
Elever og lærere var sejlet ud i en dragebåd 11. februar 2011, men på grund af hårdt vejr kæntrede båden to kilometer fra land i kun to grader varmt vand.

Line Blichfeldt Jensen, Nicklas Bøhm, Katrine Torstensen og Cecilie Gyldendal Rasmussen var dagens hovedpersoner og dem, der fik overrakt medaljerne fredag. Dronningens medalje for ædel dåd er det civile modstykke til Forsvarets Tapperhedsmedalje og uddeles kun efter indstilling til personer, der har bragt sig selv i yderste fare for at redde andres liv.

- Jeg vil nok ikke sige, jeg er en helt, men det må jeg jo være, siden jeg får den her. Det bekræfter en i, at det var det rigtige, man gjorde dengang, sagde Cecilie Gyldendal Rasmussen efter medaljeoverrækkelsen.

Flere elever fra båden kæmper den dag i dag med alvorlige fysiske eller psykiske men efter ulykken. Lundby Efterskole og den tidligere forstander på skolen er efterfølgende blevet dømt for deres ansvar i ulykken.

praestoe_medalje2.jpg
Foto: TV ØST