Efterskoleeleverne vender tilbage efter ufrivillig pause

Både forstander og elever sætter pris på, at de igen kan bidrage til livet på Idrætsefterskolen Grønsund på Bogø. Nu må de nemlig komme tilbage igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Weekenden er landet over præget af glædelig gensyn for efterskoleelever. De har nemlig fået lov til at vende tilbage igen efter en coronapause.

For tre uger siden blev eleverne sendt hjem med beskeden om, at den stod på fjernundervisning indtil den 8. januar på grund af en stigende coronasmitte i samfundet.

Idrætsefterskolen Grønsund på Bogø er et af de steder, der har måttet undvære eleverne. I går tog viceforstander, Kresten Fjord, imod den første halvdel af skolens 140 elever - og det gjorde han med et stort smil.

- Det er det, der er hele essensen af efterskole, at der skal lyde af grin og larm fra unge mennesker, så det er pragtfuldt, at de kommer tilbage, siger Kresten Fjord.

Viceforstanderen på Grønsund Efterskole, Kresten Fjord er glad for at have lidt larm på skolens gange igen.
Viceforstanderen på Grønsund Efterskole, Kresten Fjord er glad for at have lidt larm på skolens gange igen. Foto: TV2 ØST

Årgang mærket af corona

Det er ikke første gang, at Kresten Fjord har måttet sige på gensyn til skolens elever. Corona har også tidligere betydet hjemsendelse.

- Vi har en årgang, der i dén grad er mærket af, at de har været coronabørn, og at de har været væk fra fællesskabet i tre måneder sidste år, så jeg kunne jo se, da meldingen kom i december, at nu skulle de hjem, at det slog afsindigt hårdt på de unge mennesker, og de tænkte, nej ikke igen.

Beskeden om, at de skulle hjem på grund af smittesituationen, var da også i første omgang en mavepuster for Alma Rey Holtemann, der er elev på skolen.

- Jeg var lidt ked af det over det, for jeg havde set frem til det her år, og så at det måske allerede stopper, fordi man skal være hjemme. Det giver ikke helt den samme følelse, siger hun.

Læs også
Flertal vil fastholde restriktioner med udsigt til høj smitte
Læs også
Flertal vil fastholde restriktioner med udsigt til høj smitte

Men heldigvis var det ikke enden på efterskoleåret endnu, og eleverne sætter pris på at være tilbage.

- Man savner jo bare at være her, så det er mega fedt at være tilbage, siger Liva Rugaard, der også er elev på skolen.

Hverdagen kan nu fortsætte, men den bliver ikke helt uden snak om corona. Eleverne opfordres til at tage to ugentlige coronatest.


Nyhedsoverblik