¨

Efter stor politiaktion på Sydsjælland: - Narkohandlen vender tilbage

Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

Leder af Center for Rusmidler i Vordingborg værdsætter politiets indsats mod narkohandelen, men frygter, at den ikke vil have betydelig effekt.   

Syv personer blev mandag aften anholdt i Jungshoved By ved Præstø for salg af ulovlige stoffer.

Politiinspektør Kim Kliver ved Sydsjællands og Lolland-Falsters udtaler, at de anholdte personer efter politiets opfattelse har fordelt narkotika til videresalg flere steder på Sydsjælland, blandt andet i området omkring Vordingborg.

Med gårsdagens anholdelser er der ifølge Kim Kliver derfor blevet sat en foreløbig prop i leverancerne fra de anholdte til sælgerne under dem.    

Markedet er hurtigt til at indrette sig på de forstyrrelser, der sker, og så vender mulighederne tilbage

Lars Petersen, centerleder for Center for Rusmidler i Vordingborg Kommune

Lederen af Center for Rusmidler i Vordingborg Kommune tror dog ikke, at en anholdelse som denne vil få særlig effekt på narkohandlen i Vordingborg på lang sigt.

- Der er da ingen tvivl om, at når der er store anholdelser som det her, så gør det ondt, og så ryster det miljøet og besværliggør køb. Men vi ved også, at markedet er hurtigt til at indrette sig på de forstyrrelser, der sker, og så vender mulighederne tilbage, siger Lars Petersen, centerleder for Center for Rusmidler i Vordingborg Kommune.

01:11

Video: Politiets razzia fandt sted mandag aften på Jungshoved på det sydlige Sjælland. Foto: Stephan Svingkær - TV2 ØST

Luk video

Værdsætter politiets indsats

Ifølge Lars Petersen er politiets indsats vigtig, men han understreger samtidig, at man er oppe mod nogle virkelig hårde odds.

- Vi er utroligt taknemmelige for, at politiet er så aktive, og de gør virkelig et godt og gedigent stykke arbejde. Omvendt ved vi også, at det er rigtig, rigtig svært at dæmme op for. Derfor håber vi, at politiet fortsat har ressourcer til at lægge pres på salg af stoffer i regionen, fordi det langt fra er et problem vi sidder alene med i Vordingborg – men ser mange steder, siger Lars Petersen.

I løbet af de sidste par måneder har der været ekstra meget fokus på handlen med stoffer i lige netop Vordingborg, fordi TV2 ØST offentliggjorde optagelser, der dokumenterer organiseret handel med stoffer på en parkeringsplads på Kildemarksvej i Vordingborg.

VIDEO: Se flere eksempler på, at unge køber og sælger stoffer på en parkeringsplads i Vordingborg.

02:03

Foto: TV2 ØST

Luk video

Har I på Center for Rusmidler i Vordingborg Kommune kunne mærke, at der er øget fokus på handlen med stoffer i byen?

- Det kan vi. Omkring vores borgere, så er der flere, der nævner, at de har set programmet, og det er noget, som folk taler om. Vi har mange, der udtrykker overfor os, at de synes, at det er irriterende, at det bliver blæst sådan op i medierne, når handelen med stoffer ikke er noget nyt fænomen, fortæller han.

Lars Petersen fortæller desuden, at de på Center for Rusmidler i Vordingborg Kommune er ved at sætte forskellige fokusinitiativer i gang på området.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App