Drabssagen fra Oringe: Sigtede havde billede af offeret på sin mobiltelefon

Den 20-årige mand, der er sigtet for lørdag at dræbe en 39-årig kvinde ved Oringe i Vordingborg, havde et billede af den døde kvinde på sin telefon.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag blev en 20-årig mand fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved - sigtet for at have dræbt en 39-årig kvinde ved psykiatrien på Oringe i Vordingborg.

I grundlovsforhøret kom det frem, at der efter anholdelsen blev fundet et billede af den døde kvinde på sigtedes telefon. 

Det viser en aktindsigt i kendelsen fra grundlovsforhøret. 

Læs også
Kvinde fundet død i buskads i Vordingborg - 20-årig mand sigtet for drab
Læs også
Kvinde fundet død i buskads i Vordingborg - 20-årig mand sigtet for drab

Drabet er sket på et ukendt tidspunkt før klokken 13.19 lørdag. Den 39-årige kvinde blev fundet kvalt i et buskads ved hospitalet, og det viser sig, at den 20-årige sigtede i sagen også sendte et billede via det sociale medie Snapchat til en bekendt.

Den 20-årige nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret.

Billede af knæ på halsen

På fotoet har afdøde et knæ på halsen og er formentligt afgået ved døden på det tidspunkt, hvor billedet er taget. De to billeder gjorde, at retten søndag fandt, at der var begrundet mistanke om, at den 20-årige i hvert fald er skyldig i medvirken til drab.

Læs også
20-årig mand varetægtsfængslet - sigtet for at kvæle kvinde i Vordingborg
Læs også
20-årig mand varetægtsfængslet - sigtet for at kvæle kvinde i Vordingborg

Den 20-årige blev varetægtsfængslet frem til 26. marts på en lukket psykiatrisk afdeling med den begrundelse, at han i sommeren 2020 blev dømt for vold og trusler, og at der derfor er grund til at frygte, at han vil begå lignende kriminalitet igen på fri fod. 

Derudover vurderede retten, at der er grund til at frygte, at den sigtede vil forsøge at vanskeliggøre efterforskningen, hvis han løslades. 

Muligvis medgerningsmænd

Anklageren bad om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og det betyder, at der kun er kommet få oplysninger ud om drabet. 

I kendelsen fra grundlovsforhøret står der, at den 20-årige opholdt sig på Oringe, og anklageren i sagen, Charlotte Skovmand, bekræftede søndag over for TV2 ØST, at både den sigtede og offeret har tilknytning til psykiatrien på Oringe.

Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, oplyser, at de i øjeblikket efterforsker sagen, men at han på grund af dørlukningen og det faktum, at der kan være medgerningsmænd på fri fod, ikke kan udtale sig om sagen.

Han har dog tidligere meldt ud, at der var en relation mellem offer og gerningsmand, men det er altså for offentligheden uvist, hvordan de to kendte hinanden. 


Nyhedsoverblik