Vordingborg

Det kan afgøre valget i Vordingborg Kommune

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Vordingborg Kommune lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i kommunalbestyrelsen i Vordingborg Kommune.

TV2 ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og kan afgøre valget.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den tirsdag 16. november.

Nyt rådhus til over 140 millioner kroner

Byggeriet af et ny rådhus til 141,5 millioner kroner midt i Vordingborg bliver et fremtrædende emne i valgkampen. Venstre har hele tiden været imod, mens Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige også er imod.

Læs også
Nyt rådhus og ferieby kan ødelægge valget for borgmester

Vælgerstemningen taget i betragtning ligner det en god sag for blå blok, mens det risikerer at blive en tabersag for borgmester Mikael Smed (S) med ønsket om at bruge millioner på et byggeri til politikere og embedsmænd. 

Det er til trods for, at borgmesteren kalder det nye byggeri Borgernes Hus – og selvom det gamle rådhus er gammelt og nedslidt.

Skolerne dumper

Det halter fortsat på flere folkeskoler i Vordingborg Kommune, hvor eleverne ifølge det statslige tilsyn lærer for lidt.

Derfor vil skoleområdet uden tvivl blive et tema under valgkampen, hvor vælgerne vil have svar på, hvordan kandidaterne vil hæve niveauet på skolerne. 

Feriepark skaber voldsom debat

Planerne om at opføre en feriepark ved Hjelm Bugt på Møn bliver et tema i valgkampen, selvom medlemmerne af Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune i september 2021 besluttede at sætte projektet på pause. 

Et af de store problemer omkring for ferieparken var størrelsen med knap 500 boliger. Holdningen hos mange af udvalgsmedlemmerne var, at antallet af boliger skulle skæres ned. 

Læs også
Milliarddyrt feriecenter på Møn rykker nærmere

Derfor blev forslaget om ferieparken sendt tilbage til administrationen, som skal gennemgå sagen.

Men planerne om at bygge en feriepark i det naturskønne område med udsigt over bugten har udløst en intens lokal modstandskamp. Det var også tydeligt under Folkemøde Møn, hvor en debat om turisme og udviklingen på Møn fyldte et stort telt med modstandere og fortalere.