- Det er lidt suspekt, siger politiker om slettet data på brobyggeri

Folketingspolitiker Kasper Roug (S) mener, der skal kigges på lovgivningen, efter hovedentreprenør er begyndt at slette portdata fra brobyggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den italienske hovedentreprenør på byggeriet af den nye Storstrømsbro, SBJV, er begyndt at slette data om, hvornår arbejderne gå ind og ud af byggepladsen, efter 30 dage.

Og det er problematisk, mener fagforeningen 3F.

Det samme gør folketingspolitiker Kasper Roug (S), der synes, det lyder underligt, at entreprenøren sletter oplysningerne.

- Specielt når portdata er blevet brugt i tidligere sager, hvor vi jo faktisk kunne få afdækket, at der er folk, der har fået nogle forkerte lønninger, siger han.

De såkaldte portdata spillede nemlig en afgørende rolle, da der i april faldt dom i en af de største danske sager om underbetaling. 

Her fastslog voldgiftsretten, at en underentreprenør på byggeriet havde underbetalt 160 betonarbejdere for 10,3 millioner kroner, blandt andet på baggrund af, at portdataen viste, at arbejderne havde været på byggepladsen længere, end de havde fået løn for.

Lyder suspekt

3F mener, at SBJV prøver at skjule, hvor længe den egentlige arbejdstid er på byggepladsen. Og Kasper Roug synes også, at den nye praksis lyder mærkelig.

- Jeg må indrømme, at jeg synes, det er lidt suspekt, siger folketingspolitikeren, der mener, det er vigtigt, at der er ordnede forhold på arbejdsmarkedet i Danmark.

- Det er vigtigt, specielt når det er statsligt byggeri, specielt sådan et stort byggeri som storstrømsbyggeriet, at vi selvfølgelig kan stole på, at de, som arbejder der, arbejder under ordnede forhold, siger han.

Læs også
Brobygger sletter data - bruges til at afsløre lønsnyd
Læs også
Brobygger sletter data - bruges til at afsløre lønsnyd

På spørgsmålet om, hvad politikerne kan gøre ved, at SBJV sletter portdata, svarer Kasper Roug, at der er en mulighed at se på lovgivningen.

- Vi kan jo ikke have, at vi ikke har en nogenlunde idé om, hvorvidt folk får den løn, de skal have, siger politikeren.Nyhedsoverblik