Dansestævne på Møn

Lørdag kunne Mønshallerne byde op til dans. I alt er der samlet mere end 75 dansepartnere fra hele landet. 6 af dem er fra Møn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mønshallerne er lørdag fyldt op med smukke, farvestrålende kjoler og mænd i sort og hvidt. Der er budt op til dans. Stævnet er arrangeret af danseklubben SAX, der siden sidste sommer har arbejdet på at få dagen til at forløbe glidende. Og de var da også godt tilfredse.

- Det betyder meget for Møn at have sådan et stævne, men det betyder også meget for klubben, da der kommer mere fokus på dans og os, siger Karen Pedersen, formand for danseklubben SAX.

Vild med dans

I Mønshallerne er der mødt næsten 600 tilskuere op for at opleve den gode stemning. På gulvet er alle kategorier repræsenteret: De helt små i juniorkategorien og de lidt mere modne i senior. Søren Winther og Lisbeth Smidsgaard har siden 2007 været faste dansepartnere i seniorgruppen. Ved nationale og internationale stævner har det opnået flere topplaceringer sammen. Efter stævnet på Møn kan de se frem til Danmarksmesterskabet.

- Vi håber da at komme på podiet i dag. Vi gjorde vores bedste, siger Jørgen Winther, der er seniordanser.

Parret danser sammen 3 gange om ugen, og de er næsten til stævne hver weekend. Årligt bruger de mere end 10.000 kroner på tøj, sko og make-up.