Daniel udvikler computerspil – har omsat for 1,8 millioner

Sammen med to venner har Daniel Fjordhøj fra Møn gjort en drøm til virkelighed. De har lavet et nyt computerspil, der på kort tid er blevet en succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I de seneste 18 måneder har Daniel Fjordhøj brugt en stor del af sin tid foran computerskærmen.

Sammen med to venner har han udviklet og lavet et nyt computerspil. Spillet hedder King Of Retail og går ud på at bygge og styre sin egen butik.

quote Forhåbentlig er det her bare starten på en rejse, der kan fortsætte

Daniel Fjordhøj, Møn, medudvikler på King Of Retail

Det er langt fra tilfældigt, at spillets omdrejningspunkt er en butik. Tidligere har Daniel Fjordhøj arbejdet som butikschef i Sportsmaster, og han er inspireret af det populære spil The Sims, hvor man skal styre personerne i en familie og blandt andet opbygge huset og sørge for dagligdagens pligter.

- Jeg tænkte: Hvorfor laver man ikke noget, der er ligeså sjovt som det, og hvor man samtidig kan lære af det eller blive mere udfordret? siger han. 

Tyske Youtubere satte skub i tingene

Spillet er stadig under udvikling, men blev sat til salg i marts. I starten solgte de fem spil om dagen, men så tog det fart, og pludselig solgte de mange kopier af spillet.

- Det gjorde, at vi tænkte: Hvad sker der her, er der nogle, der sidder og svindler med det? Men så fandt vi ud af, tyske Youtubere lavede videoer om vores spil, siger Daniel Fjordhøj.

quote Det er mange gange herfra, de nye ideer og produkter kommer, og hvor vi ser andre måder at gøre tingene på

Susanne Sørensen, direktør, Vordingborg Erhverv

Det betød, at på bare 10 måneder er spillet nu solgt 18.000 gange - en mærkelig erfaring for Daniel Fjordhøj.

- Det er stadig ikke gået op for mig, for når vi sælger noget, er det egentlig bare tal på en skærm, der dukker op.

Hjælp udefra

Daniel Fjordhøj og hans venner kunne ikke være kommet så langt uden hjælp. 

Vordingborg Kommune tilbyder hjælp til flere iværksættere med at komme igang med deres virksomhed og give dem feedback på ideer og struktur.

Se den tyske youtuber Palutens gennemgang af spillet King of Retail:

Og det har stor betydning, at der er flere der gør ligesom Daniel Fjordøhj og hans venner, lyder det hos Vordingborg Erhverv.

- Det er mange gange herfra, de nye ideer og produkter kommer, og hvor vi ser andre måder at gøre tingene på, siger direktør Susanne Sørensen.

Har mange andre spilideer

Daniel Fjordhøj arbejder fortsat på spillet, som han forventer er helt færdigt om et års tid. Han er sikker på, at King Of Retail ikke bliver det sidste spil, han skaber. 

- Jeg har masser af idéer til spil, jeg kan tage fat på. Så forhåbentlig er det her bare starten på en rejse, der kan fortsætte, siger Daniel Fjordhøj.

Du kan se mere om spillet på spilplatformen Steam.