Campingplads har fået en særlig vindueskigger: - Det er så fantastisk

Møns Klint Resort har besøg af en ugle, der jævnligt sidder og kigger ind af vinduerne. Ifølge en ornitolog er det bare om at nyde det fine besøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke en hvilken som helst vindueskigger, som Møns Klint Resort Camping har fået besøg af.

For en ugle har sat sig udenfor vinduet i campingpladsens toilet- og badebygning.

- Vi er vant til, at dyrene indtager campingpladsen. Det er både rådyr, harer og spætter, men at vi kan komme så tæt på en ugle, det er fantastisk, siger Sascha Bendix, der er souschef på Møns Klint Resort.

quote Jeg kalder den Uglis. Det er lidt fjollet, men det hedder den altså lige nu. Men jeg er da villig til at ændre navnet, hvis der er nogen, der kan komme med et godt maskotnavn

Sascha Bendix, Møns Klint Resort

Uglen sidder lige ved vinduet og kigger ind. Men det får dog ikke Sascha Bendix til at overveje at sætte gardiner op.

- Hvis det havde været andre, der kiggede ind på mig, der hvor jeg gik på toilettet, så havde vi nok overvejet at skærme af, men når det er en ugle, så er det nu meget sødt, siger hun.

Kan kigge den i øjnene

Det var egentlig ikke hende selv, der opdagede uglen først, og hun troede næsten ikke sine egne øjne, da hun også fik mulighed for at se den.

- Min kæreste så den, da han var oppe og lukke for vandet i bygningen. Da tænkte jeg, at han bare havde været super heldig lige at se den, og at den nok var fløjet igen. Men da jeg kom derop dagen efter, sad den der stadig, og den var der også i går, fortæller Sascha Bendix.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sascha Bendix kan kigge lige ind i øjnene på uglen, når den sidder ude foran vinduet.
Sascha Bendix kan kigge lige ind i øjnene på uglen, når den sidder ude foran vinduet.
Foto: Per Rasmussen

Derfor var det også muligt at tage fotos af uglen. Den bliver nemlig siddende, hvis man ikke bevæger sig for hurtigt.

- Hvis vi bevæger os hurtigt og larmer, så flyver den. Men hvis vi bare går stille og roligt inde i bygningen, bliver den siddende, og vi kan kigge lige ind i øjnene af den. Det er så fantastisk, siger hun.

Ifølge Sascha Bendix er der tale om en natugle. Hun har givet den et navn, indrømmer hun.

- Jeg kalder den Uglis. Det er lidt fjollet, men det hedder den altså lige nu. Men jeg er da villig til at ændre navnet, hvis der er nogen, der kan komme med et godt maskotnavn, siger Sascha Bendix.

Ornitolog: - Det er hyggeligt

Det er dog ikke første gang, de ser ugler på campingpladsen. For de har en uglekasse, hvor der jævnligt er ugler i.

- Vi har en uglekasse, og jeg er også ret sikker på, den kommer der fra. For nogle år siden havde vi små ugleunger her. De var simpelthen så søde, de små uldbolde, men vi har ikke set uglerne siden, så det kan godt være, de er rykket ind i igen, og det gør bare en så glad, siger Sascha Bendix.

Ifølge ornitolog Henrik Dahl, er en natugle ganske almindelig at se i Danmark.

- De er ganske almindelige, og man hører dem ofte om natten, siger Henrik Dahl. 

At uglen har slået sig ned foran vinduet og gerne bliver siddende, mener han, de skal nyde.

- Det er da bare hyggeligt. Det skal de nyde, siger han.

OM NATUGLEN:

Vil ikke fodre den

Men Henrik Dahl mener dog ikke, at uglen sidder ude foran vinduet for at kigge ind på Sascha og hendes kæreste, når de går rundt derinde.

- Jeg tror, det er, fordi den kan se sig selv i genspejlingen. Den er ikke interesseret i at kigge ind ad vinduerne. Med mindre de har mus rendende rundt derinde i bygningen, siger han.

Men selvom uglen både har fået navn og får lov at kigge ind af vinduet, så understreger Sascha Bendix, at uglen skal forblive vildtlevende.

- Vi fodrer den ikke, og det vil vi heller ikke. Det er en vild ugle, og det skal den blive ved med at være. Det er netop det, der er så fantastisk ved det. At man kommer så tæt på et dyr, der lever vildt i naturen, siger hun og fortsætter:

- Det er det, vi gerne vil vise vores besøgende. At hvis man opfører sig ordentligt i naturen, så kan man komme rigtig tæt på, siger hun.