¨

Byggeri går ind i ny fase: Nu skal jernbanebro forbindes

Flydekranen i Vordingborg har nu løftet de tonstunge bropiller på plads. Byggeriet af en ny jernbanebro over Masnedsund går nu ind i en ny fase. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Den nye jernbanebro over Masnedsund er ved at tage form. Nu går byggeriet ind i en ny fase, hvor seks brofag skal forbinde broen.

De fem bropiller i Vordingborg er nu på plads, og byggeriet af en ny jernbanebro over Masnedsund går ind i ny fase. I dag starter arbejdet nemlig med at placere seks brofag på bropillerne, så broen bliver forbundet.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

Byggeriet er blevet noget af et tilløbsstykke i byen. En kæmpe flydekran har nemlig siden sidste uge løftet de tonstunge bropiller på plads, der skal blive til den nye jernbanebro.

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Banedanmark

Det tager to dage at fragte elementerne fra Polen til Danmark. Foto: Banedanmark

Skal bygges på 14 dage

Det er BaneDanmark som står for byggeriet af jernbanebroen, der bygges på 14 dage. De begyndte allerede i sidste uge.

Her fik de sat de første brobiller op mod Sjælland og Masnedø torsdag. Og tirsdag blev den femte og sidste bropille monteret. 

Artiklen fortsætter under billederne.

  Foto: Banedanmark

  Foto: Banedanmark

  Foto: Banedanmark

Efter planen skal den nye Masnedsundbro stå klar i 2020. Jernbanebroen får to spor, hvor togene kan køre med en fart op mod 200 kilometer i timen. Togene kan dermed køre dobbelt så hurtigt som i dag.

Det får togpendlerne glæde af, for BaneDanmark kan dermed reducere rejsetiden mellem Nykøbing Falster og København ned til en time.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Banedanmark

Her kan du se en 3D-film fra Banedanmark. Den viser, hvordan broelementerne til den nye Masnedsundbro bliver løftet på plads med flydekranen. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App