Bred enighed om budgettet i Vordingborg – sætter 80 millioner kroner af til udsatte borgere

Otte ud af ni partier i kommunalbestyrelsen i Vordingborg har indgået en budgetaftale for 2021 og overslagsårene 2022-2024.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Budgettet for 2021 er nu på plads i Vordingborg Kommune.

Torsdag aften indgik otte ud af ni partier i kommunalbestyrelsen nemlig forlig om det kommende års budget samt overslagsårene 2022-2024. Ny Borgerlige er som det eneste parti ikke med i aftalen.

Det oplyser Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

quote Den mærkværdige situation med en ny udligningsreform, som rent faktisk koster os penge i 2021, har ikke gjort situationen nemmere

Mikael Smed (S), borgmester, Vordingborg Kommune

- Jeg vil gerne kvittere for, at størstedelen af mindretalsgruppen vil være med til at tage ansvar for vores prioriteringer de kommende år, lyder det fra en glad Mikael Smed (S), borgmester i Vordingborg Kommune.

Den nye budgetaftale lægger op til en række borgernære investeringer, der ifølge kommunen på hver deres måde skal bidrage til at skabe vækst og arbejdspladser.

Der er blandt andet afsat penge til Camønoen og rekreative områder, klima og havne, legepladser, haller og udenomsarealer og til nye tennisbaner i Stege.   

I budgetaftalen er der blandt andet afsat penge til følgende:

Penge til det sociale område

I budgetaftalen for 2021 har partierne også afsat 80 millioner kroner til velfærdsservice til de mest udsatte og svage borgere i kommunen. I de seneste år har kommunen nemlig især haft store udgifter forbundet med det specialiserede børne- og ungeområde, og samtidig bliver der flere ældre i kommunen, som vil øge udgifterne til pleje og omsorg.

quote Det er et godt resultat vi har opnået sammen, og det tegner godt for Vordingborg Kommunes fremtid

Mikael Smed (S), borgmester, Vordingborg Kommune

- Vi er udfordret af et øget udgiftspres på især det specialiserede børne- og ungeområde. Den mærkværdige situation med en ny udligningsreform, som rent faktisk koster os penge i 2021, har ikke gjort situationen nemmere.

- Men alligevel har vi fundet penge til både at tage os af de svageste grupper her i samfundet samtidig med, at vi investerer i vækst og udvikling de kommende år, siger Mikael Smed.

Optager lån

I forbindelse med den nye udligningsreform har Vordingborg Kommune som kompensation for, at kommunen modtager færre udligningskroner i 2021, modtaget 20,4 millioner kroner i særtilskud og fået særlige låneadgange til investeringer.

Aftaleparterne er derfor blevet enige om at optage lån. Det gør man for at kunne kompensere for det midlertidige tab, som kommunen har på udligningsordningen, og for at forsætte udviklingen med ny bosætning og flere arbejdspladser.

- Det er et godt resultat vi har opnået sammen, og det tegner godt for Vordingborg Kommunes fremtid, siger Mikael Smed.

Budgetaftalen betyder, at der ikke bliver skattestigninger. Heller ikke for virksomhederne, som fortsat ikke bliver opkrævet dækningsafgift.