¨

Brandofre får hjælp fra uventet kant

Foto: TV ØST

Efter en brand i familien Hansens hjem i Ørslev ved Vordingborg har folk fra nær og fjern foræret familien tøj, dyner og køkkengrej.

Det kan være svært at se positivt på livet, når der har været brand i hjemmet. Men for Linette Hansen fra Ørslev ved Vordingborg har en brand kort før midnat fredag aften bragt en positiv historie med sig. Familien har nemlig fået uventet hjælp fra helt fremmede mennesker.

- Det er vildt, at der findes så mange mennesker med et stort hjerte, siger Linette Hansen.

Efter branden søgte hun hjælp på Facebookgruppen '4670 Hjælper Hinanden'. Her spurgte Linette Hansen efter tøj og dyner, da familien har mistet alt i branden. Og det kom som et chok for hende, da hun efter få timer tjekkede, om nogen havde svaret på hendes opslag.

- Det er helt fantastisk. Folk bliver ved og ved og ved med at skrive til mig, fortæller hun.

Da TV ØST mødte Linette Hansen mandag eftermiddag havde over 180 personer tilbudt familien hjælp.

Brandeovn satte ild til tæppe
Natten til fredag i sidste uge vågnede Linette Hansen ved, at hundene rumsterede i stuen. Da hun åbnede døren til stuen, var rummet fyldt med røg. Derfor løb hun straks op på 1. sal for at vække sin 19-årige søn, så de kunne komme ud af huset sammen med deres to hunde.

-  Det er ganske forfærdeligt. Man føler sig helt nøgen, når man har mistet alt, hvad man har, forklarer hun.

Ilden opstod ved brandeovnen og spredte sig hurtigt til tæpper og møbler. Sønnen prøvede at stoppe ilden, og her pådrog han sig 2. gradsforbrændinger. Derfor måtte familien overnatte en enkelt nat på hospitalet, men alle har det godt igen.

Familien kan ikke flytte ind i deres hus før om et par måneder, da huset skal renoveres. Derfor har forsikringsselskabet stillet en skurvogn til rådighed, så familien har et hjem, indtil huset er klar igen.

Du kan blive medlem af Facebookgruppen her

05:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App