Bombetrussel var falsk alarm

Der er ikke sprunget nogen bombe på psykiatrihospitalet Oringe i Vordingborg, på trods af at en mand i dag ringede ind og truede med en eksplosion klokken 16.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Psykiatrihospitalet Oringe står endnu. Klokken 15 blev der indtelefoneret en bombetrussel til politiet, hvor meldingen var, at der ville springe en bombe klokken 16, men det er altså ikke sket.

- Der har ikke været nogen bombe. Nu giver vi den til klokken 16.30, og så lukker vi ned derude, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En alvorlig sag

Torsdag i sidste uge blev en 28-årig mand fængsel i surrogat på Oringe - sigtet for at have dræbt en 69-årig læge med knivstik og såret 2 personer på forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing.

Sagen har skabt en del debat om behandlingen af psykiatriske patienter, men politiet har ikke grund til at tro, at den 28-åriges indlæggelse på Oringe har sammenhæng med dagens bombetrussel.

- Man kan selvfølgelig aldrig udelukke det 100 procent, men lige nu mener vi ikke, at der er nogen sammenhæng. Der er formentligt tale om beboer, der har været ekstra sur i dag, men det skal vi se på nu. Det er en alvorlig sag at indtelefonere en bombetrussel, og det sætter mange ting i gang, så vi skriver en sag på det nu og ser, om vi kan finde frem til, hvem der står bag opringningen, siger vagtchefen.