Blæst får lastbiler til at køre hinanden af vejen

To polske lastbiler er indblandet i uheld, der onsdag morgen har spærret del af motorvejen på Falster. Motorvejen er åbnet igen klokken 5.45.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kraftig blæst har natten til onsdag været stærkt medvirkende til, at to lastbiler først på natten kørte galt på Sydmotorvejen mellem Vordingborg og Nørre Alslev på Falster.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det er to udenlandske lastbiler, der på grund af blæsevejr kører for tæt på hinanden og kører af vejen. Så kører de mere eller mindre fast ude på marken bagefter, siger vagtchef Søren Østervig.

Åben igen

E47-motorvejen, som er det officielle navn for Sydmotorvejen, vil derfor være lukket i det sydgående spor mellem frakørsel 41 og 43, indtil lastbilerne er trukket fri igen.

Arbejdet var ventet at vare til klokken 03.15, men fordi fritrækningen af lastbilerne har medført store mængder mudder på vejene, skal dette først spules væk.

Motorvejen blev genåbnet omkring klokken 5.45.

Fik hovedet i en dørstolpe

Ingen af lastbilerne, der begge er polsk indregistreret, rullede om på siden ved uheldet, men skulle begge trækkes fri.  Chaufføren i den ene skulle efter uheldet ligeledes forbi skadestuen.

- Han slår hovedet ned i dørstolpen, da det sker. Ellers er de ikke kommet noget til, siger Søren Østervig.

Blæsten over Danmark fik ligeledes myndighederne til at fraråde vindfølsomme køretøjer at passere Øresundsbroen natten til onsdag.

/ritzau/