Beboers liv var i overhængede fare ved brand

Politiet har afsluttet undersøgelserne efter branden i Vordingborg i mandags og vurderet, at en mandlig beboers liv var i overhængende fare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kunne have kostet menneskeliv, da en 38-årig mand mandag morgen satte ild til et toilet i et lejlighedskompleks i Algade i Vordingborg.

Det viser politiets undersøgelser på gerningsstedet onsdag.

Branden blev opdaget klokken 5.48 af en skraldemand, som så en mistænkelig person luske rundt i området. Kort tid efter kom en mand ud og fortalte, at hans lejlighed brændte, og politiets teknikere har altså nu konkluderet, at ilden var så voldsom, at mandens liv var i fare.

Får indflydelse på straf

Det kan få betydning for straffen til den 38-årige formodede gerningsmand. Han blev anholdt og varetægtsfængslet i 3 uger samme dag.

- Vores folk har skønnet, at beboeren var i overhængende fare for at miste livet ved branden, og det skal juristerne nu bruge i forhold til at finde ud af, om den 38-årige skal tiltales efter den milde paragraf 181 eller den grovere paragraf 180 i straffeloven, fortæller vicepolitikommissær Steen von Würden fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Op til livstid

Straffes vedkommende efter paragraf 181 er straframmen op til 6 år og i skærpede tilfælde op til 10 år, mens den ved en tiltale efter paragraf 180 går helt op til en livstidsdom.

det er indtil videre slået fast, at branden begyndte på et toilet, hvorfra der var adgang til fra baggården. Det er også slået fast, at der blev brugt en væske til at antænde branden, men det er endnu ikke undersøgt til bunds, hvilken væske det var.