Arbejdspladser på Lindholm bevares lidt endnu

Flytningen af aktiviteterne på øen Lindholm er udskudt til 2017. Pinligt lyder det fra lokalpolitiker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

80 arbejdspladser på forskningsøen Lindholm er indtil videre reddet. Flytningen af aktiviteterne fra øen til først Frederiksberg og siden DTU i Lyngby er udskudt.

Det skriver Sjællandske.

Der bliver forsket i virus på øen, og arbejdspladserne skulle være flyttet derfra næste år til en midlertidig løsning på Frederiksberg, indtil de nye faciliteter er klar i Lyngby.

Kritiske spørgsmål fra Vordingborg

Nu har Folketingets finansudvalg imidlertid valgt at udsætte beslutningen om, hvorvidt DTU skal have grønt lys til at bygge, og det bibeholder altså arbejdspladserne på Lindholm lidt endnu.

Ole Hækkerup (S), der er medlem af Folketingets finansudvalg, har på vegne af sin partifælle Martin Leider Olsen, borgmesterkandidat i Vordingborg, stillet en række kritiske spørgsmål til projektet forud for beslutningen om at udskyde det, og Martin Leider Olsen er tilfreds med, at Lindholm nu er sikret 4 år mere med forskning.

- Det ser ud til, at vi bevarer arbejdspladserne på Lindholm til i hvert fald 2017. Det her er pinligt for DTU, men en stor sejr for lokalområdet og medarbejderne, der er blevet behandlet meget dårligt i denne sag, siger han til P4 Sjælland.