¨

Anklageskriftet mod Lundby Efterskole offentliggjort

Foto: TV ØST

Vejret var dårligt og flere helt elementære sikkerhedsforanstaltninger blev ikke overholdt. Sådan konkluderer anklageskriftet mod Lundby Efterskole.

Anklageskriftet om dødsulykken på Præstø Fjord den 11. februar 2011 er netop blevet offentliggjort. Her fremgår det, at Lundby Efterskole samt forstanderen Truels Truelsen står tiltalt for uagtsomt manddrab og uagtsomt legembeskadigelse i sagen. Det skriver ekstrabladet.dk.

I anklageskriftet fremgår det, at ansvaret for ulykken udelukkende påfalder forstanderen og efterskolen, fordi man sendte de to lærere og 13 elever direkte ud til en katastrofe.

Forstander Truels Truelsen er også tiltatlt for at have tilladt ekskursionen på fjorden, selvom båden ikke var egnet til den pågældende sejlads og at man ikke havde medbragt det korrekte udstyr til en nødmelding.

 

Forsvar mangler oplysninger

Forsvarsadvokat i sagen Peter Giersing ønsker ikke at kommentere anklagerne, men hans sekretær siger til ekstrabladet.dk.

- Jeg kan kun oplyse, at vi mangler oplysninger i sagen, før vi ønsker at udtale os, så derfor ingen kommentarer, fortæller Peter Giersings sekretær.

Derfor kan de heller ikke oplyse, hvordan forstander Truels Achton Truelsen forholder sig til anklagerne.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App