Allan fester for sin terrasses overlevelse

Naboer og venner er i dag indbudt til at fejre en udsættelse af kravet om at fjerne en træterrasse på Bogø, der er for tæt på vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom en træterrasse ikke er meget værd i vintermånederne, så er Allan Tjørnemark alligevel glad for at få lov til at beholde sin terrasse i yderligere fire måneder.

Allan Tjørnemark bor på en ældre landejendom på Bogø, der ligger indenfor 300 meter fra havet. I sin have har han opført en træterrasse ned mod vandet – og det er den, der nu giver problemer.

Problemet er, at han skulle have indhentet en særlig tilladelse for at bygge den så tæt på vandet – og selvom ingen har klaget over terrassen, så har myndighederne pålagt parret at få den fjernet.

Indbød alle til fest

Planen var, at terrassen skulle fjernes i dag søndag – men den beslutning blev udsat mandag, og den nye deadline ligger nu i februar.

Allan Tjørnemark håber, at parterne i sagen vil forbarme sig over terrassen.

- Reglerne er lavet for at undgå supermarkeder og hoteller i strandkanten. Men den rammer alle os, der bor i landejendomme tæt på havet, og som principielt ikke kan grave i vores egen have uden at skulle have tilladelse til det af Naturstyrelsen først, siger Allan Tjørnemark til TV ØST.

Han håber, at politikerne vil gøre det lettere for de allerede eksisterende beboere i kystnære områder i fremtiden.

Hvis Allan Tjørnemarks terrasse skal fjernes, og han ikke gør det, så risikerer han både politianmeldelse og dagbøder.