Afgørelse om kaserner lader vente på sig

Folketingets partier kan stadig ikke blive enige om kasernelukninger. Nu er beslutningen igen udskudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både forsvarsordførere i Dansk Folkeparti og Venstre har svært ved at se, at forsvarsforliget falder på plads i denne uge.

- Lokalbefolkningen i kaserneområderne har krav på, at vi er på sikker grund, inden vi træffer en afgørelse, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

V: Svært at nå inden fredag
Flere kilder havde ellers - anonymt - fortalt, at forsvarsforliget ville falde på plads i dag. Men nu tyder det på, at forliget måske endda først falder på plads om noget tid.

- Det er usandsynligt, at vi når en aftale, inden forsvarsordførerne tager på udvalgsrejse på fredag, siger Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen.

Folketingets Forsvarsudvalg rejser fredag til Australien for at studere havmiljøovervågning, og de vil være væk i 10 dage.

Forsvarschef Peter Bartram har indstillet kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.

Det ventes dog, at en eller flere af de pågældende kaserner vil blive skånet i den endelige aftale.

Opposition vil sprede besparelserne ud
Samtidig har oppositionen et ønske om, at man også lader besparelserne ramme søværnet og flyvevåbnet.

- De Konservative og Venstre ønsker også, at man ser på flåden og flyvevåbnet. Det skal ikke kun være hæren, man ser på, siger De Konservatives forsvarsordfører, Lene Espersen.

      /ritzau/TV2 ØST