4 ton kobberplader stjålet

Søndag til mandag har ukendte gerningsmænd stjålet massive mængder kobberplader fra uddannelsescenter i Vordingborg. Politiet søger vidner i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

4 ton kobberplader er forsvundet ved Vordingborg Uddannelsescenter (VU) på Chr. Richardtsvej. Tyveriet er sket mellem søndag klokken 22 og mandag klokken 9.25 og er sket ved, at tyvene har skruet omkring 330 kobberplader af inddækninger på taget.

Tyvene har også stjålet de kobberskruer, som pladerne var monteret med.

Vær opnærksom på kobbersælgere

Kobberpladerne er i størrelsen 240 x 38 centimeter og vejer omkring 12 kilo, så der er stjålet næsten 4 ton kobber. Det er ikke første gang, skolen har været udsat for den form for tyveri. I foråret var der også kobbertyve forbi. Dengang Efter dukkede kobberet op ved en skrothandler her på Sjælland.

- Vi overvejer, om vi skal finde på en anden løsning, fordi det er dyrt med de her kobbertage, men det er sørgeligt, at man ikke kan få lov til at bevare den flotte byggestil, fortæller Ib Brøkner Christiansen, rektor på Vordingborg Uddannelsescenter.

Prisen for 1 kilo kobber er ifølge hjemmesiden kobberpriser.dk lige nu 39,50 kroner. Politiet beder borgerne være opmærksomme, hvis de får tilbudt at købe kobber og vil i øvrigt gerne høre fra eventuelle vidner i sagen. Politiet kan træffes på telefon 114.