¨

3 lig fundet efter Bodil

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Det viser sig nu, at det lig, som mandag blev fundet ved Ore ved Vordingborg efter stormen, havde 2 makkere.

Der blev fundet ikke bare 1, men 3 lig ved Ore Strand ved Vordingborg, da museumsinspektør Dorthe Wille-Jørgensen tog ud for at grave knoglerne frem.

Oven på torsdagens storm fandt strandgæster flere tænder og knoglerester frem og kontaktede Museum Sydøstdanmark, men hvor Dorthe Will-Jørgensen i første omgang fandt et enkelt lig, viser det dig nu, at der var 3.

Kranie lå på stranden

Liget dukkede frem af en skrænt, som bølgerne har gnavet af under stormen og det efterfølgende højvande, og det var formentligt aldrig dukket op, hvis ikke det havde været for stormen Bodil.

Læs også: Bodil afslørede menneskelig

Dorthe Wille-Jørgensen fandt blandt andet rester af den dødes kranie og mente tirsdag med sikkerhed at kunne sige, at der var tale om en grav. Nu er hun knap så sikker.

- Ligene kan være fra 1500-1600 tallet og helt tilbage til stenalderen. Det ved vi ikke endnu, og vi skal også have set på, om der i det hele taget er tale om en grav. Ved vandkanten begravede man normalt ikke flere i samme grav, så nu skal vi ned og se, om de ligger på maven, for gør de det, er der nok tale om strandvaskere, siger Dorthe Wille-Jørgensen.

Fandt bunker i vandet

De døde personer er ikke det eneste overraskende historiske fund, der er gjort langs de danske kyster siden stormen Bodil.

I Nordsjælland er blandt andet et komplet bunker-kompleks dukket op af sandet, og en række rustne granater har måttet fjernes, da de stadig indeholdt sprængstof.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App