162 kmt i 90' zone: Bilister gav den gas på sneglat motorvej

Billisterne ignorerede lørdag advarsel om fygning og sneglat på Sydmotorvejen, og røg lige ind i politiets fartkontrol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vintervejret satte sit spor på Sydmotorvejen lørdag.

Der var flere uheld - og snefygning betød, at politiet bad billisterne om at sætte hastigheden ned, fordi motorvejen nogle steder var meget glat.

quote Det er ret nedslående, at nogle blæser sådan på andre menneskers sikkerhed

Erik Mather, færdselspolitiet, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

På trods af den advarsel havde hele 265 billister for meget fart på, da de passerede politiets fartkontrol på Farøbroerne.

- Det er ret nedslående, at nogle blæser sådan på andre menneskers sikkerhed, når vi endda beder folk om at være ekstra påpasselige på grund af vejrforholdende, siger Erik Mather, leder af færdselspolitiet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

- Det kan gå rigtigt galt

Fartbegrænsningen på broen er 90 kilometer i timen, men én billist blev fanget med hele 162 kilometer i timen. Den billist fik sammen med to andre, der kørte alt for stærkt, en betinget frakendelse af kørekortet. 60 andre fik et klip i kørekortet. Ni ud af ti kørte efter reglerne på vejen.

- Der er jo heldigvis nogle billister, der lytter til vores advarsler og kører efter forholdene. Men når der så kommer en billist med så høj fart, mens nogle måske kører under 90 kilometer i timen, kan det gå rigtigt galt, siger Erik Mather til TV ØST.

Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi var på stedet fra klokken 13:20 til 20:05. I alt 3031 passerede politiets fartkontrol.