¨

1200 soldater i stor militærøvelse

Foto: TV ØST

En international militærøvelse finder i disse dage sted på Sydsjælland. Soldater fra Danmark, USA og England deltager

Øvelsen hedder White Sword og ledes af 2. brigade på Antvorskov kjaserne.

Den skal markere afslutningen på uddannelsesperioden for Reaktionskampgruppe 2015-I, som det næste halve år vil være Hærens nationale beredskabsenhed. Derudover går den på beredskab som en del af NATO’s udrykningsstyrke.

Fra Nordsjælland til Sydsjælland

I disse dage foregår øvelsen især omkring Mogenstrup, Ørslev og Præstø.

Den begyndte d. 1. december i Oksbøl, men i fredags d. 5. december rykkede den til Sydsjælland, hvor den fortsætter til i morgen, onsdag.

Hele øvelsen er delt i tre faser. Den første fase foregik i Oksbøl øvelses terræn, hvor enhederne trænede i kampoperationer som fx angreb.

Den næste fase var deployeringen (flytningen) af enhederne fra Oksbøl til Sydsjælland. En ikke helt nem opgave, når mere end 1000 soldater og godt 200 køretøjer skal flyttes de små 300 kilometer på tværs af Danmark.

Den sidste fase foregår på Sydsjælland. Opgaven her er at stabilisere et område, hvor der har været kamphandlinger, og hvor blandt andet etniske spændinger kan true en varig fred.

Ingen kom til skade

Den sidste fase var blandt andet den, man kunne se i dag, tirsdag .

- Selvom øvelsen så voldsom ud, så var der ingen som kom til skade, hverken blandt det amerikanske kompagni eller figuranterne fra Den Kongelige Livgarde, skriver presse- og Informationsofficer, Kristian Lykkestrand til TV ØST.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App