Her er fem gode råd til dig, der skal være julemand

Skal du overraske dine børn juleaften som den helt rigtige julemand, så se med her, hvordan du gør uden at blive afsløret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en fast tradition i mange hjem.

Fædre eller bedstefædre iklæder sig de magiske, røde dragter med dertilhørende – mere eller mindre autentisk – hvidt julemandsskæg, smider sækkene over skulderne og forsøger sig med sit bedste: Ho-ho-ho!

Men hvordan får man overbevist børnene om, at man er den rigtige julemand?

TV 2 Nord har talt med en professionel julemand, der giver fem gode råd:

RÅD NR. 1: LAV EN BYTTEORDNING MED NABOEN

  • Hvis far er julemand, så mangler han omkring træet, når man skal danse rundt. Derfor er det vigtigt at bytte med naboen, så far er julemand i naboens hus, og naboen er julemand i jeres hus

RÅD NR. 2: FODTØJET SKAL VÆRE I ORDEN

  • Det er så vigtigt, at de sko man har på, er rigtige julemandssko. Altså ikke nogen man har hentet i bryggerset, for så kan børnene se, at det er fars brune ECCO-sko, julemanden har taget. Og så ved de jo godt, at det ikke julemanden.

RÅD NR. 3: KUL TIL DE UARTIGE

  • Som julemand kan man lige have et stykke kul i lommen, som de uartige børn kan få. Og så kan man jo lige sige: Hvis du bliver artig, så får du også en slikkepind i stedet for kul.

RÅD NR. 4: DROP SLANKEKUREN I EFTERÅRET

  • Slankekure kan man kun gå på i foråret, fordi om efteråret – når vi når hen efter sommeren, og man er færdig med at imponere julemor med sin krop – så skal man begynde at spise godt med risengrød med masser af smør i, så man kan nå at komme til at passe sin julefrakke igen.

RÅD NR. 5: TRÆN DIN JULEMANDSSTEMME

  • Det er jo risengrøden og smørklatten, der danner grobunden for, at 'ekko-dalen' virker, når man skal sige 'Ho-ho-ho'. Og så er det vigtigt at have en rolig stemme, så de små spæde børn ikke bliver forskrækket, når I kommer ind og siger: 'Ho-Ho-Ho!'

Nyhedsoverblik