¨

Her er fem gode råd til dig, der skal være julemand

Et fyldigt, hvidt skægt er et stort plus, men ikke en afgørende nødvendighed i de fem gode råd til de mænd, der skal være julemand i julen.

Skal du overraske dine børn juleaften som den helt rigtige julemand, så se med her, hvordan du gør uden at blive afsløret.

I samarbejde med TV2 Nord

Det er en fast tradition i mange hjem.

Fædre eller bedstefædre iklæder sig de magiske, røde dragter med dertilhørende – mere eller mindre autentisk – hvidt julemandsskæg, smider sækkene over skulderne og forsøger sig med sit bedste: Ho-ho-ho!

Men hvordan får man overbevist børnene om, at man er den rigtige julemand?

TV 2 Nord har talt med en professionel julemand, der giver fem gode råd:

RÅD NR. 1: LAV EN BYTTEORDNING MED NABOEN

  • Hvis far er julemand, så mangler han omkring træet, når man skal danse rundt. Derfor er det vigtigt at bytte med naboen, så far er julemand i naboens hus, og naboen er julemand i jeres hus

RÅD NR. 2: FODTØJET SKAL VÆRE I ORDEN

  • Det er så vigtigt, at de sko man har på, er rigtige julemandssko. Altså ikke nogen man har hentet i bryggerset, for så kan børnene se, at det er fars brune ECCO-sko, julemanden har taget. Og så ved de jo godt, at det ikke julemanden.

RÅD NR. 3: KUL TIL DE UARTIGE

  • Som julemand kan man lige have et stykke kul i lommen, som de uartige børn kan få. Og så kan man jo lige sige: Hvis du bliver artig, så får du også en slikkepind i stedet for kul.

RÅD NR. 4: DROP SLANKEKUREN I EFTERÅRET

  • Slankekure kan man kun gå på i foråret, fordi om efteråret – når vi når hen efter sommeren, og man er færdig med at imponere julemor med sin krop – så skal man begynde at spise godt med risengrød med masser af smør i, så man kan nå at komme til at passe sin julefrakke igen.

RÅD NR. 5: TRÆN DIN JULEMANDSSTEMME

  • Det er jo risengrøden og smørklatten, der danner grobunden for, at 'ekko-dalen' virker, når man skal sige 'Ho-ho-ho'. Og så er det vigtigt at have en rolig stemme, så de små spæde børn ikke bliver forskrækket, når I kommer ind og siger: 'Ho-Ho-Ho!'
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App