¨

Vejret skifter gear til tørvejr og smuk septembersol

De kommende syv dage vil være med overvejende tørvejr. Foto: Frank Ludvig Holtmann‎

Når dagens regnvejr har passeret, byder den næste uge på smukt septembervejr.

I samarbejde med tv2.dk

"Septembers himmel er så blå, dens skyer lyser hvide."

Sådan lyder de første vers fra Alex Garff og og Otto Mortensens sang fra 1947. Det er præcis sådan, vejret i Danmark vil opleves den næste uge.

De første tre dage i denne uge har været ualmindelig grå og våde. Nogle steder er der faldet en måneds regn de seneste dage. På Gniben ved Sjællands Odde faldt der i går 60 millimeter regn på 12 timer. Normalt falder der i Vestsjælland kun 56 millimeter i hele september.

Syvdøgnsudsigt. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

I dag kan der falde yderligere 20 millimeter i Vestjylland, men herefter skifter vejret gear. De kommende syv dage vil være med overvejende tørvejr, og kun to mindre regnvejr vil passere. Holder timingen, vil de udbredte regnvejr passere i nattetimerne. Det betyder, at de næste syv dage vil byde på meget solskin og kun enkelte byger.

Derfor er septembers himmel mørkeblå

De fleste dage vil himlen se ud som i den smukke sang - med en dyb blå farve. Da der i september er mindre vanddamp i luften end i sommermånederne, bliver den blå himmel her mere mørkeblå.

Drivende skyer med kig til en klar blå himmel. Foto: Niels Marius Andersen / Seerfoto

Man skal dog ikke forvente blå himmel over det hele. Der vil drive skyer, men de fleste vil være forholdsvis tynde og derfor meget hvide - ligesom Alex Garff beskriver dem.

Prognose torsdag klokken 14. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Vejrkortet for i morgen viser vekslende skydække med 16 til 18 grader og frisk vestenvind. Natten til fredag passerer et regnvejr, og måske kan det endnu regne først på dagen i de østlige egne. Det klarer dog hurtigt op, og himlen bliver mere blå og smuk end i morgen. Det er lidt koldere luft fra nordvest, der løber ned over Danmark med frisk vind til kuling. De norske fjelde vil få regn, og derfor fjernes en stor del af fugtigheden i luften, inden den når Danmark.

Prognose fredag klokken 15. Kold luft løber ned over Danmark fra nordvest. Højtryk og de norske fjelde sørger for tørvejr til Danmark fredag og i weekenden. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Selvom himlen er flot på fredag, vil mange nok synes, at det er koldt, fordi det samtidig blæser. Temperaturer på 17 grader er dog helt normalt for årstiden.

Blæsende, men smuk weekend

I weekenden vil højtrykket på ovenstående vejrkort løbe lige syd om Danmark. Det betyder, at vi får en frisk til hård vind omkring vest med vekslende skydække og gode lange perioder med sol. Søndag ser varmest ud, og måske kan temperaturen lige nå de 20 grader.

Prognosekort for mandag 16. september. En koldfront har passeret Danmark natten mellem søndag og mandag, efterfulgt af klart vejr med blå himmel og solskin mandag. Foto: GRAFIK / TV 2 Vejret

Den næste front rammer antageligt natten til mandag, hvorefter et nyt højtryk hjælper solen frem i næste uge. De første dage i den nye uge vil vinden komme fra nordvest, så igen bliver himlen meget smuk og blå. Prisen for den mørkeblå farve er, at luften også er kølig.

Bemærk i øvrigt, at luften på vej over de norske fjelde igen giver nedbør. I de høje fjelde som sne. Selvom vejret bliver smukt, er det efterårsluft, der rammer Danmark.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App