Varsel om torden og risiko for skybrud i store dele af landet

Varsel om torden og risiko for skybrud i store dele af landet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I løbet af natten til søndag har et område med kraftige byger bevæget sig ned over Danmark fra nord. Bygerne er intense, og der er risiko for skybrud flere steder i landet.

I første omgang er det primært i det nordlige Jylland, hvor der allerede har været byger med en intensitet tæt på skybrud, og der er fortsat kraftig aktivitet med risiko for skybrud frem til først på eftermiddagen.

Øst for Storebælt er der også byger, som primært er koncentreret på Sjælland til morgen. Her bliver bygerne kraftigere, og der opstår risiko for skybrud med torden fra omkring middagstid. Sjælland, Lolland, Falster, Møn og Bornholm er i risikozonen.

Der er varsel for skybrud med torden i henholdsvis det nordlige Jylland og øst for Storebælt. Bygerne kan også være med hagl, og der kan også optræde knap så kraftige byger andre steder.
Der er varsel for skybrud med torden i henholdsvis det nordlige Jylland og øst for Storebælt. Bygerne kan også være med hagl, og der kan også optræde knap så kraftige byger andre steder. Foto: TV 2 VEJRET

Risikoen følger et lavtryk på vej hen over Danmark

I Hjørring Kommune er der faldet 14 millimeter regn på 30 minutter, hvilket er tæt på grænsen til skybrud, hvor man skal passere 15 millimeter på en halv time.

Bygerne er dermed meget intense, og det er meget muligt, at der uden for en officiel målestation har været reelt skybrud, og der er desuden risiko for torden og hagl.

De kraftige byger er opstået i forbindelse med et lavtryk som fra Norge har bevæget sig ned over Danmark.

Til morgen er lavtrykket over Jylland, og ud på eftermiddagen er det over de sydøstlige egne. Derfor flytter risikoen for skybrud sig fra det nordlige Jylland til området øst for Storebælt i eftermiddag.


Nyhedsoverblik