Var bedste venner med tiltalt i Kirkerup-sag - nu står kvinden frem

Efter anholdelsen har den 33-årige rakt ud til parret via breve.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag starter retssagen mod en 33-årig mand, som er tiltalt for voldsomme forbrydelser som kidnapning, voldtægt og drabet på Emilie Meng.

Nu fortæller en kvinde, der har været helt tæt på den tiltalte, for første gang om sit forhold til ham.

quote Hvis det er ham, må han virkelig være syg

29-årig kvinde, der er tidligere ven med tiltalte

Kvinden har boet med den 33-årige og været så tæt med ham, at han var tiltænkt en stor rolle i hendes datters liv. Kvinden var også sammen med ham den aften i november 2022, hvor han er tiltalt for at have overfaldet en efterskoleelev i Sorø.

- Jeg har så svært ved at forene det, alle beskriver som et monster, med min ven, siger den tidligere ven og sambo.

Kvinden fortæller sin historie i TV 2-dokumentaren 'Slog min ven Emilie Meng ihjel?'.

Den 33-årige er tiltalt for de voldsomme forbrydelser, men retten har endnu ikke fældet dom. Det ventes at ske i juni.

Manden nægter sig skyldig i størstedelen af anklagerne.

Kvindens medvirken

Kvinden fortæller sin historie til TV 2-journalist Ida Marie Lomholt Wismann. De to har en relation til hinanden, idet de begge kommer fra Vestsjælland, har festet sammen, da de var yngre, og har flere fælles venner i dag.

Kvinden optræder anonymt, fordi hun frygter chikane og trusler, hvis hendes fulde navn kommer frem. TV 2 er bekendt med hendes identitet.

Var en trekløver

Kvinden mødte den 33-årige i sommeren 2020 gennem sin kæreste, der på daværende tidspunkt var bedste venner og sambo med den 33-årige. Kvinden endte også selv med selv at flytte ind, så hun boede med den 33-årige i syv måneder.

Hun udviklede et tæt venskab med den nu drabstiltalte.

- Vi blev en slags trekløver min kæreste, ham og jeg, fortæller hun.

Kvinden og den 33-årige mand.
Kvinden og den 33-årige mand. Foto: Privatfoto

Kvindens kæreste har ikke ønsket at medvirke i TV 2-dokumentaren, men med hans accept fortæller kvinden sin egen og dele af parrets fælles historie.

- Jeg har brug for at åbne op for at bearbejde den her vanvittige oplevelse, siger hun.

Kvindens kæreste og den 33-årige mand. Mændene har været bedste venner i 15 år.
Kvindens kæreste og den 33-årige mand. Mændene har været bedste venner i 15 år. Foto: Privatfoto

Et kæmpe chok

Kvinden fortæller om den 33-årige og beskriver, hvordan han var stille og introvert, men en god ven, der gang på gang har hjulpet hende og hendes kæreste.

quote Vi har jo også mistet vores ven i det her, han er bare væk

29-årig kvinde

Hun fortæller også om det kæmpe chok, det var, da hun fandt ud af, at det var ham, som var anholdt for at kidnappe den 13-årige pige 15. april 2023.

- Vores verden brød sammen. Jeg begyndte bare at stortude, fordi det var så hårdt, at en man havde stolet på og været så tæt på, kunne gøre sådan noget, siger kvinden.

Siden er den 33-årige også blevet tiltalt for drabet på Emilie Meng og et groft overfald på en 15-årig efterskoleelev i Sorø.

Den 33-årige mand kom i kvinden og hendes kærestes hjem cirka en gang om ugen.
Den 33-årige mand kom i kvinden og hendes kærestes hjem cirka en gang om ugen. Foto: Privatfoto

Uhyggeligt og uforståeligt

For kvinden og hendes kæreste fylder det særligt, hvor tæt de har været på den 33-årige i de tre sager.

Kun en halv time inden, den 33-årige ifølge anklagemyndigheden kidnappede den 13-årige pige, sendte han en sms til kvindens kæreste.

Og knap en time efter, han ifølge anklagemyndigheden overfaldt og forsøgte at voldtage en pige i Sorø, ankom den 33-årige til parrets hjem.

- Hvis det er ham, må han virkelig være syg. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan man bare kan tage hjem til sin venner bagefter, som om intet var sket, siger kvinden.

Derfor bringer TV 2 historien inden retssagen

TV 2 støtter det demokratiske princip om en åben retspraksis, hvor befolkningen har mulighed for selv at få indsigt i det, der foregår i retssalene.

Derfor mener TV 2 også, at det er vigtigt at klæde befolkningen på til at kunne forstå, hvad det konkret er, den 33-årige er tiltalt for i denne sag. TV 2 understreger dog, at der ikke er faldet dom i sagen.

Også sagen om Emilie Meng sidder dybt i kvinden. Hun kendte ikke den 33-årige i 2016, men er selv fra Vestsjælland og husker tydeligt, hvor bange hun var i perioden.

At det er hendes ven, som nu er tiltalt for at have begået drabet, beskriver hun som både "uhyggeligt" og "uforståeligt".

- Han er bare væk nu

Det seneste år har kvinden og hendes kæreste brugt på at prøve at forstå og bearbejde oplevelsen. Det er ikke lykkedes endnu, fortæller hun.

- Jeg tror, det kommer til at tage mange år. Vi har jo også mistet vores ven i det her, min kærestes bedste ven, han er der ikke mere, han er bare væk nu, og han kommer ikke bare lige forbi igen, siger hun.

Kvinden uddyber, at parret har talt meget med hinanden, deres venner og familier om situationen. Derudover har de begge fået professionel hjælp.

Den 33-årige mand til venstre i billedet og kvindens kæreste til højre.
Den 33-årige mand til venstre i billedet og kvindens kæreste til højre. Foto: Privatfoto

33-årig beklager

Kvinden har haft en smule dialog med den 33-årige efter anholdelsen, fortæller hun.

I maj 2023 modtog parret et brev fra ham, hvori han beklagede, at sagen havde påvirket dem. Kvinden valgte at svare, og herefter udvekslede de et par breve. TV 2 har set dem.

Der er dog ikke længere nogen kontakt mellem parret og den 33-årige, fortæller kvinden, og hverken hende eller hendes kæreste vil i dag kalde ham deres ven.

- Særligt efter anklageskriftet kom, og jeg læste indholdet, har jeg virkelig haft behov for at tage afstand, siger hun.

Den 33-årige er tiltalt i sagen, og retssagen starter 14. maj ved Retten i Næstved. Der forventes at falde dom 28. juni 2024.

TV 2 har rakt ud til den 33-årige og hans forsvarsadvokat. De er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Du kan se dokumentaren 'Slog min ven Emilie Meng ihjel?' mandag klokken 20.50 på TV 2 eller nu på TV 2 PLAY.


Nyhedsoverblik