Tidligste badedag i 10 år: Det er rekordvarmt

Mandag blev en officiel badedag med et gennemsnit på hele 19,2 grader varmt badevand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV 2 Vejrets badevandspatrulje kom mandag flyvende fra start med den tidligste officielle badedag i mindst ti år.

- Badevandet er rekordvarmt. Vi har i hvert fald ikke registreret en badedag så tidligt i de sidste ti år, og badevandet vil blive varmere de kommende dage, siger meteorolog ved TV 2 Vejret Peter Tanev.

Som tommelfingerregel opvarmes havvandet med cirka en halv grad om dagen, når solen bager på vandet hele dagen igennem, og det vil være tilfældet resten af ugen.

Der er flere ting, der kan forklare det meget tidligt varme badevand denne sommer.

- Det har været et ekstremt solrigt forår. Generel varme spiller ind, men solens stråler er den vigtigste faktor, når det drejer sig om at varme vandet op, forklarer Peter Tanev og fortsætter:

- Vi har haft en mild vinter, og det hjælper også lidt på vej, men det er primært det solrige forår, som vi kan takke for det varme badevand.

Allerede på badevandspatruljens første dag var det en officiel badedag.
Allerede på badevandspatruljens første dag var det en officiel badedag. Foto: TV 2

TV 2 Vejret definerer det som en officiel badedag, når gennemsnittet når over 19 grader.

I løbet er badevandspatruljens 24 år er det tre gange sket, at vi ikke har haft en eneste badedag. 1998, 2000 og senest i 2017.

TV 2 Vejrets badevandspatrulje måler badevandets temperaturer fra ikke færre end 88 danske strande. Patruljen består af 34 privatpersoner, 17 livreddere fra Nordsjællands Livredningstjeneste og 37 livreddere fra Trygfonden.

Temperaturen måles i en meters dybde, og kort tid efter kan den seneste måling ses i TV 2 Vejrets app og på hjemmesiden.

I TV 2 Vejrets app kan du finde badevandstemperaturen under radar og kort frem til 9. august.

FAKTA OM BADEVANDET