Svensk landsholdsprofil forlader Nykøbing: Skifter til udenlandsk klub

DM-semifinalisterne NFH må undvære deres ligaprofil efter denne sæson. Hun skifter til en udenlandsk klub.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den svenske landsholdsspiller Nathalie Hagman forlader Nykøbing Falster Håndboldklub efter denne sæson. 

TV 2 SPORT erfarer, at Hagman fortsætter karrieren i den rumænske storklub CSM Bucuresti.

Hagman har benyttet sig af en klausul i sin kontrakt. Dermed kan hun skifte til en udenlandsk klub. 

- Nathalie Hagman har opsagt sin kontrakt for at flytte til udlandet efter denne sæson - vi vil gerne sige hende tak for et fantastisk år i NFH og ønske hende alt held og lykke i fremtiden, skriver NFH på klubbens Facebookside. 

Måtte ikke skifte til dansk klub

Klausulen betyder, at Nathalie Hagman ikke kunne skifte til en anden dansk klub. Derfor er et farvel til NFH også lig med et skifte til en anden liga.

Den svenske profil har været rygtet til storklubben CSM Bucuresti, hvor Helle Thomsen overtager trænerjobbet efter sommerferien. 

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har der været kontakt mellem Bucuresti og Hagman, og en underskrift skulle være meget tæt på at være hus. Kontrakten ventes underskrevet i løbet af en uge.

Nathalie Hagman er ikke den eneste profil, DM-semifinalisterne skal sige farvel til. Mette Gravholt har annonceret sit skifte til Dinamo Bucuresti, der let kan forveksles med CSM Bucuresti. Der er dog niveaumæssig forskel på de to klubber. CSM Bucuresti vandt sidste år Champions League, mens Dinamo Bucuresti i øjeblikket spillet i den næstbedste række.

Derudover skal NFH også sige farvel til den tidligere landsholdsspiller Pernille Holmsgaard og træner Niels Agesen. Holmsgaard indstiller karrieren efter sæsonen, mens Agesen skal være træner i Randers.